Για περίπου 22 χρόνια ζούσε στην Κέρκυρα ο Ιταλός μαφιόζος ο οποίος συνελήφθη και τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του έχει σχηματίσει οικογένεια στο νησί και έχει ένα μεγάλο παιδί. Αυτό άλλωστε θα είναι και το επιχείρημα που θα προβάλλει στον εισαγγελέα: Οτι δεν κατηγορείται για εγκλήματα του ποινικού δικαίου, αλλά του οικονομικού δικαίου, όπως ξέπλυμα χρήματος.

Μία φωτογραφία η οποία τον έδειχνε να πανηγυρίζει με πανό και κασκόλ της αγαπημένης του ομάδα τη Νάπολι, η οποία μετά από χρόνια κατέκτησε το πρωτάθλημα, ήταν αυτή που τον πρόδωσε.

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και από εκεί τον εντόπισαν οι ιταλικές αρχές.

Ως ειρωνεία της τύχης, αυτά τα πανό ακόμα βρίσκονται αναρτημένα στο μπαλκόνι του εστιατορίου.

Οι ιταλικές αρχές είχαν εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης και συνελήφθη μετά από δωδεκαετή αναζήτηση.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο άνδρας θα ισχυριστεί πως κατηγορείται ουσιαστικά για φορολογικές παραβάσεις, δηλαδή για μια εικονική πτώχευση επιχείρησης και άλλες παραβάσεις οικονομικού χαρακτήρα, οι οποίες σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία έχουν παραγραφεί, οπότε θα ζητήσει από το δικαστήριο να μην δεχτεί την έκδοσή του.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες, Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023 σε περιοχή της Κέρκυρας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κέρκυρας, 60χρονος αλλοδαπός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης της Εισαγγελίας της Νάπολη, για εγκληματική οργάνωση και οικονομικά αδικήματα.

Ο εντοπισμός και η σύλληψή του είναι αποτέλεσμα επιχείρησης που συντονίστηκε από τη Διεύθυνση Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και τη συνδρομή των Ιταλικών Αρχών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πώς οδηγήθηκαν στα ίχνη του

Στο άρθρο της η Corriere Della Sera, αναφέρεται στη μία φωτογραφία του 60χρονου όπου πανηγυρίζει στο στολισμένο με σύμβολα της Νάπολι μπαλκόνι στην Κέρκυρα για το πρωτάθλημα που κέρδισε η ομάδα του ήταν αρκετή για να ξετυλίξει το κουβάρι για τον εντοπισμό του.

«Οι καραμπινιέρι τον αναγνώρισαν σε μια φωτογραφία που τραβήχτηκε στην είσοδο ενός εστιατορίου, παρά το γεγονός ότι φορούσε ένα καπέλο του μπέιζμπολ στο κεφάλι και ένα μπλε κασκόλ στα χέρια. Μετά από μια μακρά σειρά ερευνών και παρακολουθήσεων, που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της ελληνικής αστυνομίας, οι καραμπινιέροι τον σταμάτησαν στο δρόμο, ενώ οδηγούσε το δίκυκλο του», αναφέρει η Corriere Della Sera.

Μετά την έκδοσή του από την Ελλάδα, θα πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 14 ετών και 4 μηνών.