Ο Μάικ Τζέιμς αποτελεί έναν από τους κορυφαίους γκαρντ στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται πως ετοιμάζεται να πάρει μια πολύ σημαντική απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός γκαρντ που έχει περάσει από τον Παναθηναϊκό είχε συζητήσεις με την ομοσπονδία της Λετονίας για να γίνει νατουραλιζέ και να αγωνιστεί με τα χρώματα της, όμως δεν προχώρησε η διαδικασία πριν λίγο καιρό.

Όπως αναφέρει το Basket News, οι λόγοι είναι ότι κάποιοι άνθρωποι της ομοσπονδίας ήταν αντίθετοι, όμως δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να τον προσεγγίσουν ξανά για να πάρει τη λετονική υπηκοότητα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Basket News:

«Υπήρξε πολύ μεγάλη πιθανότητα να δούμε τον Μάικ Τζέιμς να αγωνίζεται με τη Λετονία. Η Λετονία ήθελε να τον έχει μαζί της στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ανέφερε ο Λιθουανός δημοσιογράφος, Ντονάτας Ουρμπόνας, στο «Urbonus» podcast της ιστοσελίδας «Basketnews.com».

«Από ό,τι έχω ακούσει, ίσως μερικοί βετεράνοι ή και άνθρωποι της ομοσπονδίας να είναι αντίθετοι με αυτή την προοπτική. Οπότε αυτό δυσκόλεψε τα πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δύο πλευρές είχαν πολύ σοβαρές διαπραγματεύσεις γι’ αυτό το ενδεχόμενο», αποκάλυψε.