Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι αστυνομικοί της Τμήματος Ασφάλειας στην Κω, όταν σε έρευνα που έκαναν σε σπίτι διαπίστωσαν ότι ήταν εντοιχισμένα ως δομικό υλικό… αρχαιότητες.

Η έρευνα ήταν στοχευμένη και αφορούσε υπόθεση ναρκωτικών, προς έκπληξή τους όμως στην κατοικία των υπόπτων βρήκαν αρχαία αντικείμενα, τα οποία αποτελούσαν μέρος της τοιχοποιίας.

Ειδικότερα, το πρωί της Τετάρτης (2/8) πραγματοποιήθηκε έρευνα στην κατοικία των δύο δραστών, όπου παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 163 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη και 42 τμήματα αρχαίων αντικειμένων, από τα οποία 10 εντοπίσθηκαν εντοιχισμένα ως δομικό υλικό της κατοικίας.

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απειλή, κατοχή ναρκωτικών και αρχαιοτήτων, κατά περίπτωση.

Σημειώνεται ότι τα κατασχεθέντα αρχαία αντικείμενα εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Ν.3028/02 και θα παραδοθούν στην αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιοτήτων για αξιολόγηση και χρονολόγηση.

Δείτε φωτογραφίες από όσα βρέθηκαν στην κατοικία