Θύματα των υψηλών θερμοκρασιών και του καύσωνα έπεσαν και τα πουλιά.

Όπως είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η Μαρία Γανωτή, πρόεδρος του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής «ΑΝΙΜΑ», εκτός από τους γύπες που ενυδατώνουν με ορό στη δομή, «πάρα πολλά πουλιά που γεννιούνται σε κτίρια όπως χελιδόνια, είδη γερακιών στον Θεσσαλικό κάμπο και άλλα πουλάκια σε μια απελπισμένη προσπάθεια να σωθούν και να μη «ψηθούν» από τη ζέστη πηδούσαν από τις φωλιές τους και όσα δεν μάζευαν οι γάτες και χάνονταν τα βρίσκανε πολίτες και εμείς εδώ είχαμε σωρηδόν εισαγωγές από τέτοια περιστατικά».

«Πρέπει να πήραμε γύρω στα 600 σταχτάρες που είναι ένα είδος που συναντάμε στις πόλεις δεκάδες χελιδόνια, δεκάδες μικρά γεράκια από τον κάμπο της Θεσσαλίας και τώρα αυτό τον καιρό έρχονται τα όρνια, οι γύπες δηλαδή από την Κρήτη. Όχι γυπαετοί, γιατί ο γυπαετός είναι ένα πολύ σπάνιο πουλί, έχει κάποια ζευγάρια στην Κρήτη. Το όρνιο που το λένε Σκάρα στο Ηράκλειο και Καναβό στα Χανιά, έχει καλούς πληθυσμούς αλλά ταλαιπωρείται κιόλας» σημείωσε.

«Το να έχουμε έξι – επτά γύπες να παίρνουν ορό μας έχει δυσκολέψει πολύ. Ο γύπας έχει τρία μέτρα άνοιγμα φτερών. Θέλει το χώρο του. Συνεχώς προσθέτουμε χώρους για να μπορούν να χωρέσουν όλα αυτά τα ζώα» λέει για τις υποδομές του Συλλόγου» χτυπώντας «καμπανάκι» για συνδρομή στο έργο τους .

«Να μην μας θυμάται η πολιτεία, οι χορηγοί και τα κανάλια μόνο όταν υπάρχει το πρόβλημα. Θα πρέπει να είμαστε όρθιοι όλο το χρόνο» ανέφερε.