Οργή και θλίψη προκαλούν οι εικόνες με γαϊδουράκια φορτωμένα με βαριά αντικείμενα να παραπατάνε στους δρόμους της Ύδρας.

Στα βίντεο και τις φωτογραφίες που μοιράστηκε στο Instagram η Εριέττα Κούρκουλου αλλά και άλλοι χρήστες, γαϊδουράκια μέσα στη ζέστη κυκλοφορούν στους δρόμους του νησιού, υπερφορτωμένα.

Ένα από τα ζωάκια, φορτωμένο με ένα ψυγείο λες και είναι άψυχο φορτηγό, δυσκολεύεται τόσο να κουβαλήσει το φορτίο που παραπατάει.

«Όταν ήμουν μικρότερη υπέκυπτα εύκολα στον θυμό και λειτουργούσα παρορμητικά. Πλέον ωρίμασα. Θα έρθω προετοιμασμένη με λύσεις. Με απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που ξέρω ότι θα τεθούν. Όμως θα έρθω γιατί δεν δικαιολογούνται αυτές οι εικόνες το 2023» έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου σε story της στο Instagram.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών»

Σχολιάζοντας τις απαράδεκτες εν έτει 2023 εικόνες με τα υπερφορτωμένα γαϊδουράκια μέσα στη ζέστη, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών «Ιππόθεσις» τονίζει ότι «στην Ελλάδα δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών».

«Πριν ρωτήσετε αν έγινε καταγγελία ενημερωθείτε πως στην χώρα μας δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο για την προστασία των ιπποειδών.

Παρακαλούσαμε να καταθέσουμε προτάσεις πριν ψηφιστεί ο ν 4830/2021 και μας έκλεισαν την πόρτα στα μούτρα.

Για τα ιπποειδή υπάρχουν εγκύκλιοι και συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού για την υγεία των ζώων που όμως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ.

Kyriakos Mitsotakis θα μας ακούσετε;» αναφέρεται στην ανάρτηση του Συλλόγου.

Μουλάρια κουβαλούν τσιμεντόλιθους μέσα στον καύσωνα στη Σαντορίνη

Μόλις στα μέσα Ιουλίου το ίδιο ντροπιαστικές εικόνες είχαν καταγραφεί στη Σαντορίνη, όπου μουλάρια κουβαλούσαν τσιμεντόλιθους μέσα στον καύσωνα. Την καταγγελία είχε κάνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας «Νέμεσις», Νατάσσα Μπομπολάκη.