«Καύσιμο» στις θεωρίες των Αμερικανών για την ύπαρξη UFO ήρθε να δώσει μία νέα σειρά αποχαρακτηρισμένων εγγράφων σχετικά με τη δολοφονία του Τζον Κένεντι.

Μάλιστα μέσα σ’ αυτόν τον «θησαυρό» με περισσότερα από 1.103 έγγραφα υπάρχει ένα τηλεγράφημα του 1955 από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, το οποίο αποκτήθηκε από «τρεις αξιόπιστους Αμερικανούς παρατηρητές» που είδαν ιπτάμενους δίσκους πάνω από τη Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα έας αξιωματούχος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA), ένας γερουσιαστής και ένας στρατιωτικός ανέφεραν ότι «δύο κυκλικά αντισυμβατικά αεροσκάφη που μοιάζουν με ιπτάμενους δίσκους φάνηκαν να απογειώνονται σχεδόν κάθετα».

Το έγγραφο σύμφωνα με τη Daily Mail περιγράφει το σκάφος να περιστρέφεται και να εκτοξεύει «σπινθήρες ή φλόγες» πριν περάσει πάνω από το τρένο στο οποίο επέβαιναν.

Οι λεπτομέρειες για τους «ιπτάμενους δίσκους» στο έγγραφο του 1955 έρχονται την ίδια εποχή που αυτόπτες μάρτυρες είναι έτοιμοι να καταθέσουν στο Κογκρέσο για τη γνώση από πρώτο χέρι που είχαν σχετικά με τα UFO.

Οι φάκελοι που σχετίζονται με τη δολοφονία Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι το 1963, καθώς και ο όγκος των 1.103 εγγράφων δόθηκαν στη δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου, φέρνοντας το συνολικό ποσό των ασφράγιστων εγγράφων που έχουν αποσφραγιστεί στο 90%.

Η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται στο πλαίσιο νόμου σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι του 1992 σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εγγραφές που σχετίζονται με το συμβάν θα έπρεπε να έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, ωστόσο υπήρξαν καθυστερήσεις τόσο από την προεδρία του Τζο Μπάιντεν όσο και από αυτή του Ντόναλντ Τραμπ, οι οποίοι λειτουργούσαν στο συγκεκριμένο ζήτημα υπό την καθοδήγηση του FBI και της CIA.

Πώς βρέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση οι αξιωματούχοι

Στα έγγραφα που αποσφραγίστηκαν επίσης περιλαμβάνεται ακόμα ένα όνομα που δεν είχε αναφερθεί μέχρι τώρα σε όλα τα άλλα έγγραφα, Ρούεμπεν Έφρον.

Ο Έφρον φέρεται να παρακολουθούσε την αλληλογραφία του Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, του δολοφόνου του Κένεντι μήνες προτού δολοφονηθεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ο Έφρον, ο γερουσιαστής Ράσελ και ο αντισυνταγματάρχης Χαθαγουέι, ταξίδεψαν στη Σοβιετική Ένωση τον Οκτώβριο του 1955.

Ο Ράσελ παρακολουθούσε τις μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων σε όλη τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ωστόσο παραμένει άγνωστο τι έκαναν οι τρεις άνδρες εκείνη την περίοδο στην ΕΣΣΔ.

Τι αναφέρει το έγγραφο

Το επίσημο έγγραφο υποστηρίζει «την παρατήρηση ασυνήθιστων αεροσκαφών στην ΕΣΣΔ» και έγινε από «τρεις αξιόπιστους Αμερικανούς παρατηρητές».

«Και τα δύο ιπτάμενα αεροσκάφη σε μορφή δίσκου απογειώθηκαν σχετικά αργά σε ύψος περίπου 6.000 πόδια, και μετά η ταχύτητα αυξήθηκε απότομα σε οριζόντια πτήση και στα δύο προς βόρεια κατεύθυνση», προσθέτει το έγγραφο.

Οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι είδαν δύο προβολείς «που δείχνουν σχεδόν κάθετα» περίπου ένα έως δύο μίλια νότια της σιδηροδρομικής γραμμής.

«Μετά την παρατήρηση, οι Σοβιετικοί στο τρένο ενθουσιάστηκαν και κατέβασαν τις κουρτίνες, αλλά δεν τους δόθηκε έγκριση να κοιτάξουν έξω από τα παράθυρα. Οι Αμερικανοί παρατηρητές πιστεύουν ακράδαντα ότι αυτά τα αντισυμβατικά αεροσκάφη είναι ιπτάμενοι δίσκοι», προσθέτει το έγγραφο.

Αφότου έφτασαν στην Πράγα, οι τρεις άνδρες πήγαν στην πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου συνάντησαν τον αντισμήναρχο, Τόμας Ράιαν που υπηρετούσε εκεί ως ακόλουθος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μάλιστα οι ειδήσεις για την παρατήρηση των τριών υψηλόβαθμων αξιωματούχων έφτασαν στις ΗΠΑ, ωστόσο όταν ένας ερευνητής από το Λος Άντζελες ζήτησε λεπτομέρειες από τον Ράσελ, ο τελευταίος του είπε: «Έχω συζητήσει το ζήτημα με τις υπηρεσίες που το αφορά και είναι της άποψης ότι δεν είναι σοφό να δημοσιοποιήσουμε το θέμα προς το παρόν».

Στη συνέχεια ο Ράσελ ήταν μέλος της Επιτροπής Γουώρεν που είχε αναλάβει την έρευνα της δολοφονίας του Κένεντι.