Ο Ολυμπιακός ξεκινάει την ευρωπαϊκή παρουσία του από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο από το ζευγάρι Γκενκ – Σερβέτ στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Στην κλήρωση της Δευτέρας (24/7) έγινε γνωστή ουσιαστικά η σειρά των αγώνων, αφού το ζευγάρι που θα βρει απέναντι του ήταν γνωστό. Το πρώτο παιχνίδι για τους ερυθρόλευκους θα πραγματοποιηθεί στις 10 Αυγούστου στο Καραϊσκάκης και η ρεβάνς στις 17 του ίδιου μήνα στην έδρα του αντιπάλου.

Ο Ολυμπιακός θα γνωρίζει οριστικά αντίπαλο στις 1-2 Αυγούστου, όταν γίνει και η ρεβάνς ανάμεσα σε Γκενκ και Σερβέτ. Το πρώτο ματς ανάμεσα στους δύο πιθανούς αντιπάλους του Ολυμπιακού θα γίνει στην Ελβετία στις 25-26 Ιουλίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι ερυθρόλευκοι προχωρήσουν στα playoffs, τότε θα αγωνιστούν πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσουν θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου). Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου και οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.