Σε εξέλιξη βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή το απόγευμα στην περιοχή Περίθειας στη Βόρεια Κέρκυρα. Η φωτιά καίει δασική και χορτολιβαδική έκταση, ενώ μάχη με τις φλόγες, δίνουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, και άνδρες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας.

«Ήταν μία πολύ δύσκολη βραδιά, ένας εφιάλτης για όλους μας», με αυτή τη φράση περιέγραψε τη νύχτα της Κυριακής ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γ. Μαχειμάρης μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN.

«Η φωτιά πλησίασε αρκετά αλλά δεν κάηκαν οικισμοί»

To «112» ήχησε για 12 οικισμούς, ενώ έχουν καταπλεύσει ημερόπλοια για την απομάκρυνση των κατοίκων δια θαλάσσης. «Η φωτιά πλησίασε αρκετά αλλά δεν κάηκαν οικισμοί. Στάλθηκαν περίπου δώδεκα εκκενώσεις 112», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η εκκένωση αφορά τις περιοχές: Από Βιγλατούρι και Νησάκι καθώς και στις περιοχές Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα.

Όπως είπε ο ίδιος, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής καταβάλλουν ηρωικές προσπάθειες να ανακόψουν το μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής, με διαφορετικές εστίες, στην περιοχή Περίθειας στη βόρεια Κέρκυρα.

Ποιοι οικισμοί έχουν εκκενωθεί

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σάντα, Μέγκουλα, Πόρτα, Παλιά Περίθεια, Σινιές, Βιγγλατούρι, Νησάκι, Ρου, Κατάβολο, Κέντρωμα, Τρίτσι, Κοκκοκύλας, Σαρακηνιάτικα, Πλαγιά, Καλάμι, Βλαχάτικα και Καβαλλέραινα, έπειτα από μηνύματα μέσω 112 τα οποία στάλθηκαν στους κατοίκους τους.

Συνολικά, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια συνολικά 59 άνθρωποι από 1 πλωτό σκάφος και 2 λάντζες που κατευθύνονται προς το λιμάνι της Κέρκυρας. Με μέριμνα της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι απεγκλωβισμένοι φιλοξενούνται σε αίθουσα του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας.

Ακόμη, με βάση την ενημέρωση από το Λιμένικό, στην επιχείρηση συμμετέχουν έξι πλωτά περιπολικά σκάφη του Λιμενικού, επτά ιδιωτικά σκάφη μικρής χωρητικότητας, δύο ιδιωτικά σκάφη μεγάλης χωρητικότητας και ένα ρυμουλκό.