Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Πάτρας, η κατάρρευση της γέφυρας. Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετέχουν δεκάδες πυροσβέστες, η 6η ΕΜΑΚ, ασθενοφόρα καθώς και μεγάλη δύναμη της Αστυνομία.

Αν και κατά την κατάρρευση γέφυρας βρισκόταν από την κάτω πλευρά, ο άνδρας που μιλάει στην κάμερα κατάφερε να απεγκλωβιστεί σώος. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι υπάρχουν νεκροί πέραν του ενός που διαπιστώθηκε τα πρώτα λεπτά. Όπως λέει η γέφυρα έπεσε από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Γλίτωσα από θαύμα»

«Βγάζαμε κάτι παλιοσίδερα και έπεσε η γέφυρα», λέει στην κάμερα άνδρας που βρίσκεται στην Πάτρα, όπου είναι σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης των ατόμων που βρίσκονταν κάτω από τη γέφυρα της στιγμή της κατάρρευσής της.

«Γλίτωσα από θαύμα», λέει με τρεμάμενη φωνή στην κάμερα ο μάρτυρας. Μάλιστα, ο ίδιος αναφερόμενος στον αριθμό των νεκρών, υποστηρίζει: «Έχει δύο τρία άτομα από κάτω. Είναι πεθαμένοι. Τους είδα».

Δείτε το βίντεο

Πώς ξεκίνησε η κατάρρευση της γέφυρας στην Πάτρα

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά ΜΜΕ όλα ξεκίνησαν όταν στο πλαίσιο ελεγχόμενης κατεδάφισης της γέφυρας αποκολλήθηκε μεγάλο κομμάτι της με αποτέλεσμα να πέσει στο δρόμο. Οι δίδυμες γέφυρες παρουσίαζαν βλάβες και προβλήματα στατικής επάρκειας.

Τα έργα αποκατάστασης ξεκίνησαν το 2021 για την επισκευή δύο γεφυρών επί της Περιμετρικής. Οι γέφυρες, μήκους 167 μέτρων και 169 μέτρων αντίστοιχα σε κάθε κλάδο κυκλοφορίας, βρίσκονται στην αρχή της Παράκαμψης των Πατρών.