temp 23 oC weather-icon
20oC
30oC
News Now
Ακόμη μια νύχτα τρόμου στην Αττική – Στάχτη σπίτια και δάση
Ελλάδα

Ακόμη μια νύχτα τρόμου στην Αττική – Στάχτη σπίτια και δάση

Στις φλόγες παραδίνονται οι τελευταίες εκτάσεις πρασίνου στην Αττική, αφού οι αρμόδιοι δεν κατάφεραν επί τέσσερις μέρες να ελέγξουν τα μέτωπα των πυρκαγιών. Αναζωπυρώθηκαν κατακαίγοντας σπίτια. Ο κόσμος βλέποντας την αναποτελεσματικότητα του μηχανισμού, προσπαθεί να σώσει όπως μπορεί τα όσα έχτισε με κόπο.

Άλλη μια δύσκολη νύχτα θα περάσουν πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι στη Δυτική Αττική αφού ο φόβος για αναζωπυρώσεις είναι μεγάλος. Το ίδιο ισχύει και για Ρόδο και Λακωνία.

Την Πέμπτη μάχη με τα πύρινα μέτωπα στη Δυτική Αττική έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μεγάλες αναζωπυρώσεις σημειώθηκαν από το μεσημέρι στη θέση Καραούλι, στην Αγία Σωτήρα Μάνδρας και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

Υπενθυμίζεται ότι αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για τέσσερις περιοχές στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας. Η εντολή εκκένωσης αφορούσε τις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι.

Στη συνέχεια δόθηκε εντολή εκκένωσης για Οινόη, Άγιο Ιωάννη Κορακά, Άγιο Παντελεήμονα και Κιάφα.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις

11:45 Σε ποιες περιοχές υπάρχει πολύ αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή

11:31 Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της φωτιάς στη Ρόδο

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συνεχίζονται οι αναζωπυρώσεις στα μέτωπα της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου οι οποίες είναι συνεχείς και κάποιες από αυτές δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τις δασοπυροσβεστικές δυνάμεις και τους εθελοντές που επιχειρούν. Αυτή την ώρα το μέτωπο από Απόλλωνα προς Λάερμα εμφανίζει τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα γι’ αυτό και καταβάλλεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για τον περιορισμό του.

11:15 Επικίνδυνες οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες για την Πέμπτη

22:41 Νέα ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Νέα ενημέρωση έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός το βράδυ της Πέμπτης, για την εξέλιξη των πυρκαγιών σε όλη τη χώρα.

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος. Όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν στα μέτωπα των πυρκαγιών και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό τους.

Οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν στη Δυτική Αττική λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών έλαβαν διαστάσεις και γι’ αυτό και εκδόθηκαν πέντε μηνύματα από το 112 για την απομάκρυνση κατοίκων από τους οικισμούς Αγία Σωτήρα, Παλαιό Κουντουρά, Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Άγιο Ιωάννη, Κόρακα, Κιάφα και Άγιο Παντελεήμονα. Ομοίως αναζωπυρώσεις αντιμετωπίστηκαν σε Λακωνία και Ρόδο. Στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών έχουν ριχτεί επίσης οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Το ΓΕΕΘΑ έχει διαθέσει 110 άτομα που συνδράμουν στην πυρόσβεση καθώς και δεκατέσσερις προωθητές γαιών και μηχανήματα έργου με τους χειριστές τους, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται ακόμα και στη διάρκεια της νύχτας για τη διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών.

Στο πεδίο των επιχειρήσεων το Λιμενικό Σώμα έχει διαθέσει έξι πλοιάρια που περιπολούν σε θαλάσσιες περιοχές όπου υπάρχουν πυρκαγιές.

Η Ελληνική Αστυνομία έχει διαθέσει 120 οχήματα με 292 στελέχη για τη διευκόλυνση τόσο των εκκενώσεων και τη φύλαξη των περιουσιών όσο και της κίνησης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Τρεις συλλήψεις στην Κρήτη

Σήμερα πραγματοποιήθηκαν στην Κρήτη τρεις συλλήψεις ανδρών, οι οποίοι εκτελούσαν θερμές εργασίες και από τις οποίες προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές: Μικρά Ανώγεια Ρεθύμνου, Βαγιωνιά Ηρακλείου και Σητεία.

Κυρίες και κύριοι, είμαστε αντιμέτωποι με ένα συνδυασμό ακραίων καιρικών φαινομένων τα οποία πολλές φορές μας υπερβαίνουν.

Και αύριο αναμένουμε εξίσου ακραίες συνθήκες. Επισημαίνουμε ότι οι περισσότερες πυρκαγιές προκαλούνται δυστυχώς από αμέλεια. Για ακόμη μια φορά κάνουμε έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. Σας ευχαριστώ».

22:30 Πώς είναι η κατάσταση στο Καραούλι

Μικρές εστίες φωτιές διακρίνονται στο Καραούλι αφού όπως γράψαμε και νωρίτερα η κατάσταση είναι βελτιωμένη χάρη στις προσπάθειες της Πυροσβεστικής. 

22:24 Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καίγεται η Ρόδος, ευτυχώς παρατηρείται ύφεση 

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στη Ρόδο. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA:

22:06 Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά στην Αγία Σωτήρα, ωστόσο παραμένει ο φόβος για αναζωπυρώσεις μέσα στη νύχτα.

22:00 Δείτε φωτογραφίες από τις προσπάθειες των πυροσβεστών στην Αγία Σωτήρα

     

21:40 Φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Εύβοια.

21:35 Αυτή είναι η εικόνα από το Καραούλι

Το μέτωπο που είναι ενεργό στη θέση Καραούλι, όπως φαίνεται στη φωτογραφία του in, είναι αυτό που καίει με κατεύθυνση τον οικισμό Πουρνάρι. 

21:22 Συνολικά 60 κτίρια έχουν χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής επικίνδυνα στις πυρόπληκτες περιοχές

Συνολικά 151 αυτοψίες και καταγραφές των πληγέντων από τις δασικές πυρκαγιές κτιρίων πραγματοποιήθηκαν από τα κλιμάκια της γενικής γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής στους δήμους Σαρωνικού, Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων, Μεγαρέων και Μάνδρας- Ειδυλλίας.

21:12 Στις φλόγες σπίτια στην Αγία Σωτήρα

20:47 Καλύτερη είναι η εικόνα από το Καραούλι

Βελτιωμένη είναι η εικόνα στο Καραούλι Μάνδρας

20:29 Καναντέρ κατάβρεξε πυροσβέστες, εθελοντές και δημοσιογράφους

Στη θέση Καραούλι Καναντέρ κατέβρεξε πυροσβέστες, εθελοντές και δημοσιογράφους, με την κάμερα του in να καταγράφει τη στιγμή.

20:20 Μικροένταση ανάμεσα σε αστυνομικούς και εθελοντές – μέλη του ΚΚΕ

Εθελοντές – μέλη και φίλοι του ΚΚΕ – επιχείρησαν να περάσουν από μπλόκο της Αστυνομίας για να βοηθήσουν στις φωτιές, με τις αρχές να μην τους το επιτρέπουν αρχικά και να δημιουργείται μικροένταση.

Στη συνέχεια η Αστυνομία τους ανακοίνωσε ότι θα περάσουν προς το μέτωπο στην Αγία Σωτήρα με συνοδεία.

20:20 Εθελοντές – μέλη και φίλοι του ΚΚΕ – επιχείρησαν να περάσουν από μπλόκο της Αστυνομίας για να βοηθήσουν στις φωτιές, με τις αρχές να μην τους το επιτρέπουν.

20:13 Μάχη για να μην περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό Θήβας Ελευσίνας

Η Πυροσβεστική δίνει μάχη για να μην περάσει η φωτιά την Εθνική Οδό Θήβας Ελευσίνας στη θέση Καραούλι.  

20:05 Πυροσβέστες και εθελοντές έσωσαν σκυλάκι από σπίτι που καιγόταν

Σκυλάκι που βρισκόταν σε σπίτι που καιγόταν στην Αγία Σωτήρα έσωσαν πυροσβέστες και εθελοντές. Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο του in, του έδωσαν νερό και προσπάθησαν να το ηρεμήσουν.

20:00 Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα εναέρια μέσα 

Τα εναέρια μέσα δίνουν μάχη με τον χρόνο αφού επιχειρούν πάνω από τα σημεία όπου υπάρχουν αναζωπυρώσεις όσο ακόμα υπάρχει το φως της ημέρας.

19:49 Ανάμεσα στις φλόγες επιχειρούν οι πυροσβέστες και οι εθελοντές

19:32 Μαίνεται η φωτιά στην Αγία Σωτήρα, με τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν μέσα από το δάσος.

19:25 Βίντεο από την επιχείρηση των εναέριων μέσων στο Καραούλι

19:22 Συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη οι επίγειες δυνάμεις στη θέση Καραούλι.

19:18 Εντολή εκκένωσης της περιοχής Κιάφα προς Μάνδρα – Ελευσίνα

19:12 Εντολή εκκένωσης της περιοχής Άγιος Παντελεήμων προς Ερυθρές

19:10 Μετά την αναζωπύρωση στο Καραούλι έχουν δημιουργηθεί δύο μέτωπα: το ένα προς τον οικισμό Πουρνάρι και το άλλο προς την Οινόη.  

19:00 Η εικόνα της πυρκαγιάς στη Δυτική Αττική από το Zoom Earth

Δείτε εδώ σε real time πώς εξελίσσονται οι πυρκαγιές

18:54 Ηρωικές προσπάθειες κάνουν πυροσβέστες και εθελοντές

18:48 Η φωτιά καίει δάσος στην Αγία Σωτήρα – Αποκαρδιωτικές εικόνες

  

18:43 Πώς είναι η κατάσταση στο μέτωπο της Παναγίας Γοργοεπηκόου

Η φωτιά κατευθύνεται προς την Παναγία Γοργοεπηκόου, ωστόσο μπροστά της θα βρει καμένα και άρα το μοναστήρι θεωρείται ότι είναι σχετικά ασφαλές.

18:29 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Δυτική Αττική – Δραματικές στιγμές στην Αγία Σωτήρα

Δραματικές είναι οι ώρες στην Αγία Σωτήρα για την οποία υπάρχει εντολή εκκένωσης. Δείτε βίντεο:

18:24 Εντολή εκκένωσης για την περιοχή Άγιος Ιωάννης Κορακάς 

18:12 Αυτή τη στιγμή στην περιοχή Πουρνάρι – Καραούλι προς Οινόη επιχειρούν ένα ελληνικό CL-415, που συνοδεύει δύο ιταλικά και δύο γαλλικά CL-415.

Επιπλέον απογειώνεται ένα CL-215 από Ελευσίνα και ένα CL-415 από Θεσσαλονίκη.

18:06 Πυροσβεστική: «Πολύ δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες»

62 δασικές πυρκαγιές σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Γιάννη Αρτοποιό που πραγματοποίησε ενημέρωση για τις φωτιές.

Μεγάλες αναζωπυρώσεις υπάρχουν σε Δυτική Αττική, Λευκόχωμα Λακωνίας και Ρόδο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής αναφέρθηκε και στις εντολές εκκένωσης σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας, Παλαιοχώρι και Οινόη.

«Πολύ δύσκολες θα είναι οι επόμενες ημέρες», είπε ο κ. Αρτοποιός αφού οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα χειροτερέψουν.

17:54 Μάχη με τις μεγάλες αναζωπυρώσεις

Δραματικές είναι οι στιγμές αφού υπάρχουν αναζωπυρώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας.

17:33 Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Ελευσίνας Θήβας

Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Ελευσίνας Θήβας στη θέση Καραούλι, όπου υπήρξε αναζωπύρωση το μεσημέρι της Πέμπτης.

17:20 Αντιδήμαρχος Μάνδρας: «Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό»

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Μάνδρας, Ευαγγελία Κουτσοδήμα που μίλησε στο MEGA, τα ενεργά μέτωπα είναι σε Αγία Σωτήρα, Καραούλι και κοντά στο δάσος της Σκιάθας, στο σημείο Άγιος Ιωάννης.

«Η κατάσταση βρίσκεται πάλι σε τραγικό βαθμό. Έχουμε ένα μέτωπο στην Αγία Σωτήρα, ένα στη θέση Καραούλι και το τρίτο κοντά στο δάσος της Σκιάθας στο σημείο Άγιος Ιωάννης. Οι αναζωπυρώσεις είναι μεγάλες».

17:18 Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει τη θέση Καραούλι

Συνεχίζει να επιχειρεί το Έρικσον αφού η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί στη θέση Καραούλι.

17:12 Αναζωπύρωση υπάρχει και στην Κιάφα Μάνδρας

17:05 Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αναζωπύρωση υπάρχει και στο Μελετάκι Μάνδρας.

16:58 Πύρινη κόλαση δημιουργείται ξανά στη θέση Καραούλι

16:54 Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα καίγονται σπίτια στην Αγία Σωτήρα.

16:48 Η εκκένωση των τεσσάρων οικισμών γίνεται από τον δρόμο που περνάει από τη θέση Καραούλι προς την Οινόη.

16:41 Πού υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Τροχαία, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών – Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «CYCLON» μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

16:34 Δείτε πού βρίσκονται οι οικισμοί που εκκενώνονται

16:26 Μήνυμα του 112 στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι, εκκενώστε τώρα προς Οινόη», αναφέρει το μήνυμα του 112. 

16:19 Δείτε βίντεο του in από τη θέση Καραούλι

16:13 Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί αυτή την ώρα και πάλι στη θέση Καραούλι για να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση.     

16:03 Νέα αναζωπύρωση στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας

Νέα αναζωπύρωση φαίνεται να υπάρχει στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας. 

15:55 Νέα αναζωπύρωση 

Νέα αναζωπύρωση υπήρξε στο μέτωπο στη Δυτική Αττική. Ο αέρας άλλαξε και αυτή τη στιγμή σπρώχνει τη φωτιά προς το οικισμό Πουρνάρι.  

15:37 Το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί  

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στη θέση Καραούλι στη Δυτική Αττική. Από τις 14:10 και μετά υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, ενώ το συντονιστικό ελικόπτερο έφτασε στο σημείο. Στις 14:20 έφτασαν δύο Καναντέρ.

Πραγματοποίησαν κύκλους πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, ενώ τελικά έκαναν από μια ρίψη (όχι με μεγάλη επιτυχία) και αποχώρησαν. Στις 14:30 στο σημείο έφτασε το ελικόπτερο Έρικσον, το οποίο επιχείρησε για περίπου μία ώρα στο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησε αφού το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί.  

15:33 Το ελικόπτερο Έρικσον ανεφοδιάζεται με νερό και στη συνέχεια επιχειρεί ξανά

15:30 Σε διαδήλωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 24 Ιουλίου. «Ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό», αναφέρουν στο κάλεσμα του.

Δείτε την αφίσα

15:13 Κάλεσμα για εθελοντές από την ΑΝΙΜΑ 

«Βοήθησε μας να καλύψουμε όσο μεγαλύτερη περιοχή μπορούμε σε πρόσφατες καμένες εκτάσεις» λέει στο κάλεσμά της η ΑΝΙΜΑ, Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η οποία οργανώνει αποστολή έρευνας και διάσωσης ζώων σε κίνδυνο. 

15:07 Δείτε νέες φωτογραφίες και βίντεο από το Καραούλι

Στο Καραούλι επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Έρικσον.  

15:00 Δύο Canadair επιχειρούν στο Καραούλι

Ήδη δύο Canadair επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να θέσουν τη νέα εστία υπό έλεγχο.

Η εικόνα νωρίτερα στο μέτωπο της Δυτικής Αττικής ήταν καλύτερη, ωστόσο υπήρχαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κάποια πιθανή αναζωπύρωση.  

Επιλογές

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε

Έξι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσετε πριν το κολύμπι

Έξι τροφές που απαγορεύεται να καταναλώσετε πριν το κολύμπι

Καύσωνας «Κλέων»: 8 συμβουλές για να προφυλαχθούμε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Καύσωνας «Κλέων»: 8 συμβουλές για να προφυλαχθούμε από τις υψηλές θερμοκρασίες

Κοροναϊός: Νέα εξήγηση για τους λίγους τυχερούς που δεν αρρώστησαν ποτέ

Κοροναϊός: Νέα εξήγηση για τους λίγους τυχερούς που δεν αρρώστησαν ποτέ

Ακολουθήστε τοin.grστοGoogle Newsκαι μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίεςΕιδήσειςαπό την Ελλάδα και τον Κόσμο, στοin.gr

PRESENTED BY

in.gr
ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣΓια να λαμβάνετε κάθε ημέρα στο email σας τα νέα από το in.gr

 όρους της πολιτικής προστασίας δεδομένων
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ ΕΛΛΑΔΑ
Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς

ΕΛΛΑΔΑ

Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της 46χρονης τρανς στον Αγ. Παντελεήμονα

Στο βίντεο φαίνεται ο φερόμενος δράστης να αποχωρεί από το σημείο της δολοφονίας.

20/07/2023 16:43

Συνελήφθη 43χρονος ιδιοκτήτης επιχείρησης για σωματικές βλάβες και εξύβριση διανομέα του

ΕΛΛΑΔΑ

Συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης για σωματικές βλάβες και εξύβριση υπαλλήλου του

Προκάλεσε φθορές και στο δίκυκλο όχημά του

20/07/2023 16:09

Δολοφονία 65χρονου στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο δράστης – Το θύμα βρέθηκε δεμένο και μαχαιρωμένο

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε ο δράστης – Το μήνυμα έξω από το διαμέρισμα του θύματος

Ο δράστης μετέβη μόνος του στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

20/07/2023 15:40

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η μητέρα ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε

ΕΛΛΑΔΑ

«Η μητέρα ήταν ψυχρή, δεν έκλαψε» – Τι κατέθεσαν γιατροί και νοσηλευτές μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ο γιατρός απαντώντας σε ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου κατέθεσε πως ήταν παρών στη διαδικασία της διασωλήνωσης κατά τη διάρκεια της οποίας χορηγήθηκε στο παιδί, όπως είπε , ροκουρόνιο.

20/07/2023 15:30

Δημήτρης Λιβιεράτος: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σπουδαίο ιστορικό

ΕΛΛΑΔΑ

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον σπουδαίο ιστορικό Δημήτρη Λιβιεράτο

Η εκδήλωση διοργανώνεται την Παρασκευή 21 Ιουλίου στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο.

20/07/2023 15:28

Θεσσαλονίκη: Μεγάλη φωτιά σε αγροτική και δασική έκταση στον Ασκό

ΕΛΛΑΔΑ

Μεγάλη φωτιά στη Θεσσαλονίκη – Επιχειρεί και εναέριο μέσο

Δεν απειλούνται σπίτια

20/07/2023 15:26

Δακτύλιος: Σταματάει αύριο Παρασκευή η ισχύς του

ΕΛΛΑΔΑ

Σταματάει αύριο Παρασκευή ο Δακτύλιος

Τι θα γίνει με το μέτρο του Πράσινου Δακτυλίου

20/07/2023 15:10

Οινόη: Σύγκρουση εμπορικής αμαξοστοιχίας με φορτηγό

ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορική αμαξοστοιχία συγκρούστηκε με φορτηγό στο τελωνείο στην Οινόη – Οι πρώτες πληροφορίες

Στο σημείο έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής.

20/07/2023 15:03

Θεσσαλονίκη: 65χρονος βρέθηκε νεκρός και δεμένος από τον λαιμό στο διαμέρισμά του

ΕΛΛΑΔΑ

Πτώμα άντρα βρέθηκε σε διαμέρισμα – Φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο

Το πτώμα βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας

20/07/2023 14:45

Κιλκίς: Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες – Κλειστή η Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων

ΕΛΛΑΔΑ

Σύγκρουση αυτοκινήτου με βυτιοφόρο – Τρεις τραυματίες

Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν τους τραυματίες και τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

20/07/2023 14:15

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς

ΕΛΛΑΔΑ

Δολοφονία στον Άγιο Παντελεήμονα: Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη δολοφονία της 46χρονης Κουβανής τρανς

20/07/2023 16:43

Ιράκ: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Διαδηλωτές πυρπόλησαν την πρεσβεία της Σουηδίας στη Βαγδάτη

20/07/2023 14:25

Βραβεύτηκε ο Δήμος Πειραιά για την εξωστρέφεια των δράσεων του για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βραβεύτηκε ο Δήμος Πειραιά για την εξωστρέφεια των δράσεων του για τη Διαφορετικότητα και την Ένταξη

20/07/2023 17:12

Ευρωβαρόμετρο: Τι ζητούν οι ευρωπαίοι πολίτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ευρωβαρόμετρο: Τι ζητούν οι ευρωπαίοι πολίτες για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

20/07/2023 16:12

Η τελευταία έξοδος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν

ON FIELD

Η τελευταία έξοδος του Τζιανλουίτζι Μπουφόν

20/07/2023 15:39

Αναζητείται ασπίδα

ΑΠΟΨΗ

Αναζητείται ασπίδα

20/07/2023 05:30

Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Προφορικός λόγος και γραφή στους Κλασικούς Χρόνους (Μέρος Δ’)

LANGUAGE & LITERATURE

Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Προφορικός λόγος και γραφή στους Κλασικούς Χρόνους (Μέρος Δ’)

18/07/2023 10:04

Nέα πανίσχυρη plug-in υβριδική έκδοση για την Porsche Cayenne

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Nέα πανίσχυρη plug-in υβριδική έκδοση για την Porsche Cayenne

20/07/2023 14:17

Λίγα κιλά παραπάνω είναι καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια

ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Λίγα κιλά παραπάνω είναι καλύτερα όσο περνούν τα χρόνια

20/07/2023 16:06

Προφήτης Ηλίας: Διά χειρός του κρητικού ζωγράφου Θεόδωρου Πουλάκη

STORIES

Προφήτης Ηλίας: Διά χειρός του κρητικού ζωγράφου Θεόδωρου Πουλάκη

20/07/2023 17:14

Φωτιά στη Μάνδρα: Μεγάλες καταστροφές από τον πύρινο εφιάλτη – Δείτε πλάνα

ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά στη Μάνδρα: Μεγάλες καταστροφές από τον πύρινο εφιάλτη – Δείτε πλάνα

19/07/2023 10:03

Forbes: Οι καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης [εικόνες]

PLANET TRAVEL

Forbes: Οι καλύτερες «μυστικές» παραλίες της Ευρώπης [εικόνες]

19/07/2023 07:29

Μαρία Αποστολοπούλου: «Η διάσωση του κάλλους είναι επαναστατική πράξη»

INTERVIEWS

Μαρία Αποστολοπούλου: «Η διάσωση του κάλλους είναι επαναστατική πράξη»

12/07/2023 05:35

Κύπρος 1974: Διπλά και τρίδιπλα προδομένοι – από ξένους και δικούς

STORIES

Κύπρος 1974: Διπλά και τρίδιπλα προδομένοι – από ξένους και δικούς

20/07/2023 10:02

Πρόταση γάμου: Μαζί με το πτυχίο και οι βέρες

VIRAL

Πρόταση γάμου: Μαζί με το πτυχίο και οι βέρες

20/07/2023 15:12

Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Προσλήψεις με τον ΑΣΕΠ του Μαρτίου

MEDIA

Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Προσλήψεις με τον ΑΣΕΠ του Μαρτίου

20/07/2023 01:13

ΗΡΩΝ: Άνοδος μεριδίων με καινοτόμες προτάσεις και νέες δυνατότητες για βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΗΡΩΝ: Άνοδος μεριδίων με καινοτόμες προτάσεις και νέες δυνατότητες για βιομηχανικούς και εμπορικούς πελάτες

20/07/2023 16:57

© ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Α.Ε.

Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του in.gr διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση. Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη. © 2023

17:12 Αναζωπύρωση υπάρχει και στην Κιάφα Μάνδρας

16:58 Πύρινη κόλαση δημιουργείται ξανά στη θέση Καραούλι

16:54 Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή την ώρα καίγονται σπίτια στην Αγία Σωτήρα.

16:48 Η εκκένωση των τεσσάρων οικισμών γίνεται από τον δρόμο που περνάει από τη θέση Καραούλι προς την Οινόη.

16:34 Δείτε πού βρίσκονται οι οικισμοί που εκκενώνονται

16:26 Μήνυμα του 112 στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Άγιος Σωτήρας, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι, εκκενώστε τώρα προς Οινόη», αναφέρει το μήνυμα του 112.

16:13 Πυροσβεστικό ελικόπτερο επιχειρεί αυτή την ώρα και πάλι στη θέση Καραούλι για να αντιμετωπίσει την αναζωπύρωση.

16:03 Νέα αναζωπύρωση στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας

Νέα αναζωπύρωση φαίνεται να υπάρχει στην περιοχή της Αγίας Σωτήρας Μάνδρας.

15:55 Νέα αναζωπύρωση 

Νέα αναζωπύρωση υπήρξε στο μέτωπο στη Δυτική Αττική. Ο αέρας άλλαξε και αυτή τη στιγμή σπρώχνει τη φωτιά προς το οικισμό Πουρνάρι.  

15:37 Το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί 

Περίπου στις 14:00 το μεσημέρι υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση στη θέση Καραούλι στη Δυτική Αττική. Από τις 14:10 και μετά υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση επίγειων δυνάμεων, ενώ το συντονιστικό ελικόπτερο έφτασε στο σημείο. Στις 14:20 έφτασαν δύο Καναντέρ.

Πραγματοποίησαν κύκλους πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, ενώ τελικά έκαναν από μια ρίψη (όχι με μεγάλη επιτυχία) και αποχώρησαν. Στις 14:30 στο σημείο έφτασε το ελικόπτερο Έρικσον, το οποίο επιχείρησε για περίπου μία ώρα στο σημείο και στη συνέχεια αποχώρησε αφού το μέτωπο της φωτιάς έχει περιοριστεί.

 

15:33 Το ελικόπτερο Έρικσον ανεφοδιάζεται με νερό και στη συνέχεια επιχειρεί ξανά

15:30 Σε διαδήλωση στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 24 Ιουλίου. «Ένα ακόμη προδιαγεγραμμένο έγκλημα, μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό», αναφέρουν στο κάλεσμα του.

15:13 Κάλεσμα για εθελοντές από την ΑΝΙΜΑ 

«Βοήθησέ μας να καλύψουμε όσο μεγαλύτερη περιοχή μπορούμε σε πρόσφατες καμένες εκτάσεις» λέει στο κάλεσμά της η ΑΝΙΜΑ, Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής, η οποία οργανώνει αποστολή έρευνας και διάσωσης ζώων σε κίνδυνο. 

15:07 Δείτε νέες φωτογραφίες και βίντεο από το Καραούλι

Στο Καραούλι επιχειρεί και ένα ελικόπτερο Έρικσον.  

15:00 Δύο Canadair επιχειρούν στο Καραούλι

Ήδη δύο Canadair επιχειρούν στο σημείο, προκειμένου να θέσουν τη νέα εστία υπό έλεγχο.

Η εικόνα νωρίτερα στο μέτωπο της Δυτικής Αττικής ήταν καλύτερη, ωστόσο υπήρχαν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν προκειμένου να αντιμετωπιστεί εγκαίρως κάποια πιθανή αναζωπύρωση. 

Περισσότερα
Ροή Ειδήσεων