Η αστυνομία της Ελβετίας διέταξε την εκκένωση πολλών ορεινών χωριών αργά τη Δευτέρα, καθώς η δασική πυρκαγιά εξαπλώθηκε, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι άνθρωποι επλήγησαν.

Περίπου 200 πυροσβέστες μαζί με δυνάμεις του στρατού και της Αστυνομίας εργάστηκαν με τη συνδρομή ελικοπτέρων για να σβήσουν τις φλόγες στο καντόνι του Βαλέ όλο το απόγευμα, αλλά η φωτιά συνέχισε να καίει.

Η φωτιά εξαπλώνεται προς το Ried-Morel-Riederhorn», ανέφερε η αστυνομία σε δήλωση στο Twitter, λέγοντας ότι θα εκκενώσει το χωριό Ried-Morel, κοντά στην πόλη Brig, που βρίσκεται κοντά στα ιταλικά σύνορα.

Αργότερα πρόσθεσε ότι άλλα τρία χωριά επρόκειτο να εκκενωθούν και προειδοποίησε για πτώσεις βράχων.

Η Air Zermatt, η οποία χειρίζεται τέσσερα από τα ελικόπτερα, είπε ότι οι προσπάθειες για την κατάσβεση της φωτιάς θα συνεχίζονταν όλη τη νύχτα. Η αστυνομία του Βαλέ δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν ένα ελικόπτερο να πραγματοποιεί ρίψεις νερού πάνω από μια δασική πυρκαγιά το απόγευμα.

Μια μεταγενέστερη λήψη έδειξε μια πολύ μεγαλύτερη φωτιά με καπνό να σκεπάζει το μεγαλύτερο μέρος του δάσους.

Η περιοχή επηρεάζεται από τον καύσωνα της Μεσογείου που επηρεάζει τη νότια Ευρώπη, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές του καντονιού Βαλέ αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας.