Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις στα Δερβενοχώρια. Το πύρινο μέτωπο -ακτίνας 15 χιλιομέτρων– κινείται προς την Οινόη και για προληπτικούς λόγους οι Αρχές προχώρησαν στο κλείσιμο της παλαιάς εθνική οδού Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας προς την Θήβα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί:

  • Στη Λεωφόρο Οινόης Σχηματαρίου – Ελευσίνας, από την 14η έως την 7η χ/θ
  • Στην Επαρχιακή Οδό Πάνακτου – Οινόης Αττικής, από την 1η έως την 10η χ/θ

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε ότι το μέτωπο στα Δερβενοχώρια έχει λάβει διαστάσεις και το χαρακτήρισε δύσκολο.

«Το μέτωπο είναι στην ευρύτερη περιοχή του Τιτάν. Καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες να περιοριστεί», σημείωσε ο κ. Βαθρακογιάννης και εξήγησε ότι έχει γίνει προγραμματισμός για τα εναέρια μέσα «ώστε να γίνονται συνεχείς ρίψεις νερού μέχρι τη δύση του ηλίου που μπορούν να πετάνε τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που συμμετέχουν σε πυρόσβεση».

Μήνυμα του 112

Νωρίτερα, μήνυμα μέσω του 112 εστάλη σε κατοίκους της Αττικής για τη δασική πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, καλώντας τους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα».

Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Εξελίσσεται δασική πυρκαγιά στην περιοχή Δερβενοχωρίων. Οι καπνοί κατευθύνονται στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα».