Τα πράγματα στη θέση τους θέλησε να βάλει ο Τζέιμς Κάμερον, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι ετοιμάζει σειρά για την τραγωδία με το υποβρύχιο Titan.

Ο σκηνοθέτης και γνωστός ειδικός σε θέματα βαθέων υδάτων ξέσπασε μέσω ανάρτησή του στο Twitter. Χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς «προσβλητικούς» και ξεκαθάρισε πως δεν συζητά για μία ταινία και ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ.

«Συνήθως δεν απαντάω σε προσβλητικές φήμες στα μέσα ενημέρωσης, αλλά τώρα πρέπει να το κάνω. Δεν είμαι σε συζητήσεις για μια ταινία OceanGate, ούτε θα είμαι ποτέ», τόνισε στο μήνυμά του.

Η ανάρτησή του

«Ο Κάμερον είναι η πρώτη επιλογή»

Οι φήμες ότι ο Τζέιμς Κάμερον ετοιμάζει σειρά για την πρόσφατη κατάρρευση του βαθυσκάφους, που είχαν σαν αποτέλεσμα οι πέντε επιβαίνοντές του να βρουν τραγικό θάνατο, φούντωσαν όταν η εφημερίδα Sun δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο: «Ο σκηνοθέτης του DIVE DEEP Titanic, Τζέιμς Κάμερον, σε συζητήσεις με μεγάλο δίκτυο streaming για τη δημιουργία δραματικής σειράς για το καταδικασμένο υποβρύχιο Titan».

Πηγές ανέφεραν ότι πλατφόρμα streaming προσέγγισε τον δημοφιλή σκηνοθέτη, ο οποίος σημειώνεται πως έχει επισκεφθεί το ναυάγιο του Τιτανικού με βαθυσκάφος 30 φορές, και του ζήτησε να διηγηθεί την ιστορία των πέντε ανδρών με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Σύμφωνα με την Sun, μία πηγή ανέφερε: «Η καταστροφή του Titan εξετάζεται ήδη ως σειρά για μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες streaming στον κόσμο – και ο Τζέιμς είναι η πρώτη επιλογή για τη θέση του σκηνοθέτη. Είναι ένα θέμα κοντά στην καρδιά του».

«Είπε την ιστορία του Τιτανικού με τόση συμπόνοια, που του φαίνεται φυσικό βήμα να το κάνει. Η αναδρομή στα βήματα των επιβατών του Τitan είναι ένα τεράστιο εγχείρημα, αλλά θα αφιερωθεί πολύς χρόνος, χρήματα και πόροι σε αυτό» συμπλήρωσε.

Ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είναι ο σταρ του Χόλιγουντ Ματ Ντέιμον αλλά και ο κωμικός Κουμάιλ Ναντζιάνι.