Γνωστό όνομα στον χώρο του υποκόσμου και του οργανωμένου εγκλήματος της χώρας του φέρεται να ήταν ο 39χρονος από τη Βόρεια Μακεδονία που δολοφονήθηκε στη Χαλκιδική τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Το θύμα βρισκόταν με την παρέα του στην αυλή παραθεριστικής οικίας στην περιοχή Χανιώτη όταν ξαφνικά στις 3:30 τη νύχτα εμφανίστηκαν 2 άτομα πάνω σε μια μηχανή και άνοιξαν πυρ εναντίον του.

Από τις 19 σφαίρες που έριξαν τραυματίστηκε θανάσιμα ο 39χρονος. Επίσης τραυματίστηκε ο 45χρονος φίλος του που νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας ο 39χρονος γνωστός και με το προσωνύμιο Oki φέρεται να ήταν ένα από τα αρχηγικά μέλη μια ομάδας του υποκόσμου στα Σκόπια με το όνομα Dukandjik (Μαγαζάτορες).

Προαναγγελία θανάτου

Μάλιστα φαίνεται η δολοφονία του 39χρονου να είχε προαναγγελθεί με μια ανάρτηση στο TikTok χθες Παρασκευή.

Οι δύο αναρτήσεις στο TikTok χθες και σήμερα

Συγκεκριμένα αναρτήθηκε μια φωτογραφία με τον 39χρονο που έχει γραφτεί το μήνυμα «coming soon» ενώ δεξιά και αριστερά τα άτομα έχουν ένα κόκκινο x.

Σήμερα από τον ίδιο λογαριασμό αναρτήθηκε η ίδια φωτογραφία στην οποία έχει μπει κόκκινο x και στον 39χρονο.

Μπαράζ εκτελέσεων

Ο Oki εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας με συμμετοχή σε καζίνο στη γειτονική χώρα και εργοστάσιο ποτών στα Σκόπια.

Από τον τρόπο εκτέλεσης οι Αρχές εξ αρχής εικάζουν ότι πρόκειται για συμβόλαιο θανάτου.

Στο πλαίσιο αυτό συνδέουν την μαφιόζικη εκτέλεση του 39χρονου με μια άλλη δολοφονία περίπου πριν τρεις μήνες στα Σκόπια.

Τότε είχε εκτελεστεί μέσα σε μια καφετέρια με σχεδόν 40 σφαίρες ένας στενός του φίλος που φέρεται να ανήκε στην ηγετική ομάδα της ομάδας του Oki.

Στο ίδιο πλαίσιο εξετάζεται αν η σημερινή δολοφονία σχετίζεται και με μία άλλη δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε χθες στην Πρίστινα στο Κόσσοβο με θύμα άλλο ένα πρόσωπο του περιβάλλοντος του 39χρονου.

Κρυβόταν στην Ελλάδα

Πληροφορίες από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι εδώ και μήνες έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ εγκληματικών ομάδων του υποκόσμου στα Σκόπια με την ομάδα του Oki να έχει μπει στο στόχαστρο αντίπαλης μαφιόζικης ομάδας.

Μάλιστα όπως υποστηρίζουν ο 39χρονος ουσιαστικά κρυβόταν στην Ελλάδα γνωρίζοντας ότι είναι ο επόμενος στόχος.

Από το 112 ενημερώθηκε η Αστυνομία

Ο 39χρονος είχε έρθει στη Χαλκιδική μαζί με άλλους  δύο άνδρες και δύο γυναίκες.

Από τα πυρά τραυματίστηκε ο ένας από τους φίλους του επίσης επιχειρηματίας.

Οι δύο γυναίκες βλέποντας το σκηνικό άρχισαν να φωνάζουν ενώ μαζί με το τρίτο άτομα μετέφεραν τους δύο άνδρες που δέχθηκαν τα πυρά στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρας.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από μια κλήση που έγινε στο 112 αναφέροντας ότι ακούστηκαν φωνές στο συγκεκριμένο σημείο που καλούσαν σε βοήθεια.

Όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί τα θύματα είχαν ήδη μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών είναι σε εξέλιξη. Ωστόσο εικάζεται ότι αμέσως μετά την δολοφονική επίθεση πέρασαν τα σύνορα για τη Βόρεια Μακεδονία όπου έχουν ενημερωθεί οι τοπικές Αρχές.