Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στην κηδεία της 16χρονης που έχασε τη ζωή της ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Χαλκιδική. Συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στην 16χρονη, η οποία κηδεύτηκε στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης σε κλίμα βαθιάς οδύνης.

Η μητέρα και η αδερφή της 16χρονης δεν άντεξαν τον χαμό της, ενώ ο πατέρας της έφτασε υποβασταζόμενος στην εκκλησία για να αποχαιρετήσει την κόρη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το thestival.gr από ιατροδικαστικές πηγές, ο θάνατος της άτυχης κοπέλας προκλήθηκε από εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου, ανατρέποντας την εκδοχή που έως τώρα απέδιδε τον θάνατο της 16χρονης σε αλλεργικό σοκ.

«Το πρόσωπό της είχε ασπρίσει, τα χείλη της είχαν γίνει μπλε»

Φίλος της 16χρονης, ο οποίος βρισκόταν μαζί της εκείνο το βράδυ, περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που έζησαν.

«Ήταν γύρω στις 3 τα ξημερώματα και είπαμε με τα κορίτσια να πάμε μία βόλτα. Πεινάσαμε και πήγαμε για φαγητό. Καθίσαμε στο μαγαζί και η Δήμητρα παρήγγειλε hot dog. Το κορίτσι είχε την αλλεργία της και είπε να μη βάλουν μέσα μουστάρδα γιατί δεν έπρεπε να φάει. Φάγαμε και φύγαμε πριν κλείσει το μαγαζί περίπου στις 4.40. Μιλήσαμε με κάποιους γνωστούς μας που είδαμε στην πλατεία και η Δήμητρα είπε σε ένα από τα κορίτσια ότι δεν αισθάνεται καλά και να πάμε σπίτι για να πάρει τα φάρμακά της».

«Κάτσαμε και είδαμε ότι χειροτερεύει. Η μία φίλη μας είπε “τρέξτε στο σπίτι να πάρετε τα φάρμακα”. Μετά είπε σε άλλο κορίτσι “σβήνει, λιποθυμάει” και τρέχουμε στο σπίτι, παίρνουμε το τσαντάκι με τα φάρμακα της και έτρεξα, την είδα να είναι κάτω στο έδαφος. Ήδη είχε αρχίσει να έχει συσπάσεις, είχε χλομιάσει. Πήρα το φάρμακο, τη σήκωσα για να δω αν έχει καταπιεί τη γλώσσα της, δεν το είχε κάνει».

«Έτσι όπως τη σήκωσα είδα το πρόσωπό της που είχε ασπρίσει. Τα χείλη της ήταν μπλε και προσπαθούσα να της βάλω όποιο φάρμακο έβρισκα στο τσαντάκι. Είδα ότι δεν έπαιρνε ανάσα. Είπα στη μία φίλη μας να την κρατήσει και πήγα σε ένα διπλανό ξενοδοχείο και ζήτησα βοήθεια από τη ρεσεψιόν. Η μία κοπέλα κάλεσε ασθενοφόρο το οποίο ήρθε μετά από 45 λεπτά και τους ξαναπήραμε».

«Είχε ήδη καταλήξει όταν ήρθε το ασθενοφόρο»

Συντετριμμένος ο φίλος της 16χρονης αναφέρθηκε στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν οι γιατροί για να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως ήταν ήδη πια αργά.

«Τους εξηγήσαμε ότι η κοπέλα δε μπορούσε να αναπνεύσει και είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μας ρωτούσαν πόσο χρονών είναι, πού είναι, πώς την λένε, μετά από 15 λεπτά από την πρώτη κλήση. Φωνάξαμε μια οικογένεια τουριστών που ήταν κοντά και ξεκίνησαν να της κάνουν μαλάξεις. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο η Δήμητρα είχε ήδη καταλήξει. Την έβαλαν μέσα, προσπάθησαν να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν. Από το σημείο που έγινε, μέχρι το σπίτι που πήγα να πάρω τα φάρμακα ήταν μόλις ένα λεπτό μακριά. Η Δήμητρα ζήτησε ένα απλό hot dog γιατί ήξερε ότι δε μπορούσε να φάει μουστάρδα και φανταστήκαμε ότι δε έβαλαν. Δεν ανέφερε κάτι, λογικά δε θα είχε μουστάρδα για να μην αναφέρει τίποτα».