Στη θλίψη έχει βυθιστεί το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης από τον χαμό της 16χρονης, η οποία έχασε τη ζωή της μετά από αλλεργικό σοκ.

Το μοιραίο συνέβη κατά τη διάρκεια των διακοπών της 16χρονης στη Χαλκιδική, όταν μετά από νυχτερινή έξοδο έφαγε hot dog σε κατάστημα της περιοχής. Η 16χρονη είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά και όταν έδωσε την παραγγελία της ρώτησε εάν η τροφή περιείχε το απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό, με το κατάστημα να της απαντά αρνητικά.

Η 16χρονη κατανάλωσε το γεύμα και σε σύντομο χρονικό διάστημα έπαθε αλλεργικό σοκ. Οι φίλες του κοριτσιού κάλεσαν το ασθενοφόρο, όμως αυτό κατέφθασε στο σημείο με καθυστέρηση 45 λεπτών.

«Πρόσεχε πάντα όταν έτρωγε έξω»

Η μητέρα της 16χρονης ξέσπασε μιλώντας στο newsit.gr, θρηνώντας για τον χαμό του παιδιού της και τονίζοντας πως η κόρη της ήταν ιδιαίτερα προσεκτική σχετικά με τις τροφές που κατανάλωνε λόγω της αλλεργίας που είχε στα γαλακτοκομικά.

«Η κόρη μου είχε πάει διακοπές για 4 μέρες με τις φίλες της στη Χανιώτη της Χαλκιδικής. Μίλησα μαζί της εκείνο το βράδυ κατά τις 21:30 και όλα ήταν καλά. Οι φίλες της μου είπαν ότι το πρωί γύρω στις 5 αφού είχαν βγει παρήγγειλαν να φάνε. Η κόρη μου είχε φάει ένα χοτ ντογκ, όμως είχε αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Το ήξερε το κορίτσι μου και πάντα όταν έτρωγε από έξω πρόσεχε πάντα».

«Το είχε από τότε που γεννήθηκε αυτό. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε, από βιασύνη κατά λάθος μέσα κάποιο γαλακτοκομικό, έγινε κάποιο μπέρδεμα και το κοριτσάκι μου δεν το κατάλαβε. Συνήθως είχε τα φάρμακα της μαζί αλλά εκείνη τη στιγμή δεν τα είχε. Έτρεξε η φίλη της να πάει από το δωμάτιο να τα φέρει αλλά φαίνεται δεν πρόλαβε».

«Ήταν ένας άγγελος και χάθηκε»

Στη συνέχεια η μητέρα της αδικοχαμένης 16χρονης περιέγραψε τα δραματικά λεπτά που ακολούθησαν, τις προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν στη ζωή και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την καθυστέρηση του ασθενοφόρου.

«Τα κορίτσια κάλεσαν ασθενοφόρο άλλα αυτό άργησε 45 λεπτά να φτάσει στο παιδί μου. Πήραν και την αστυνομία και έφτασε νωρίτερα απο το ασθενοφόρο. Φαίνεται απο τα πρώτα στοιχεία πως το κορίτσι μου έπαθε αλλεργικό σοκ και έφυγε απο τη ζωή. Ήταν 16 χρονών μόνο. Ήταν το πιο καλό παιδί. Να φύγει έτσι αυτο το παιδί χωρίς βοήθεια. Το παιδί μου έπαιρνε για 4 χρόνια και αγωγή για επιληπτικές κρίσεις που πάθαινε, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν κάτι τέτοιο».

«Όταν την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δεν τα κατάφεραν. Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει», είπε.

Η κηδεία της 16χρονης θα τελεστεί σήμερα, Παρασκευή, στο Ωραιόκαστρο.