Αντιμέτωπη με την έλλειψη οικογενειακών γιατρών βρίσκεται η Βενετία, η οποία προχώρησε σε μία δελεαστική κίνηση για να προσελκύσει γιατρούς από όλο τον κόσμο.

«Γιατρέ, η πιο όμορφη πόλη του κόσμου σε περιμένει!», είναι το μήνυμα της καμπάνιας και τα κίνητρα που παρέχονται στους γιατρούς προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις είναι κάτι παραπάνω από δελεαστικά.

Συγκεκριμένα, ο μέσος μηνιαίος μισθός κυμαίνεται από 2.500 έως 5.000 ευρώ καθαρά, ενώ το πακέτο περιλαμβάνει προνόμια όπως θέση στάθμευσης και ειδυλλιακό περιβάλλον εργασίας.

«Προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα εξωτερικό ιατρείο σε συμβολική τιμή και ένα σπίτι προς ενοικίαση σε αξιοπρεπή τιμή, για να τους συνδέσουμε με το προσωπικό και το νοσοκομείο, με τη δραστηριότητα στο νοσοκομείο, ακριβώς για να διευκολύνουν τη φροντίδα του ασθενούς, του ανθρώπου, του πολίτη», δήλωσε η Περιφερειακή Σύμβουλος του Βένετο, Μανουέλα Λανζαρίν.

Η καμπάνια έχει ήδη τραβήξει την προσοχή των ντόπιων και των τουριστών, ενώ στην πρόσκληση αυτή έχουν ανταποκριθεί γιατροί από την Ιταλία και τη Βραζιλία.

Σημειώνεται πως ο λόγος πίσω από την καμπάνια είναι η ανάγκη κάλυψης τουλάχιστον 44 γιατρών, οι οποίοι μέσα στα επόμενα χρόνια θα συνταξιοδοτηθούν.