Ένα αγόρι από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ χρειάστηκε να εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού ανέπτυξε μια δυνητικά θανατηφόρα πάθηση αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερό σε μια ώρα.

Ο 10χρονος Ρέι Τζόρνταν κατανάλωσε τη μεγάλη ποσότητα υγρού ενώ έπαιζε έξω το Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου.

«Έτρεξε έξω με τα ξαδέρφια του και άρχισε να παίζει. Έτρεχαν γύρω γύρω από το σπίτι και πηδούσαν στο τραμπολίνο» είπε η μαμά του Ρέι, Στέισι Τζόρνταν, στο σχετικό ρεπορτάζ.

«Ο Ρέι είχε μπει μέσα και πήρε λίγο νερό. Αυτό που δεν καταλάβαμε ήταν πόσο πήρε» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ήπιε έξι μπουκάλια μεταξύ 8:30 και 9:30 μ.μ.

Μέχρι τις 10:30 μ.μ., ο Ρέι «δεν μπορούσε να ελέγξει το κεφάλι του ή τα χέρια του ή ο,τιδήποτε άλλο», είπε ο μπαμπάς του 10χρονου, Τζεφ Τζόρνταν.

«Οι κινητικές του λειτουργίες είχαν εξαφανιστεί» δήλωσε.

Ένας από τους γονείς πρόσθεσε: «Σχεδόν φαινόταν σαν να ήταν ναρκωμένος, μεθυσμένος, ακόμη και διανοητικά ανάπηρος σε εκείνο το σημείο».

Οι γονείς μετέφεραν εσπευσμένα τον γιο τους στο νοσοκομείο.

Μετά από πολλές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν στον Ray δηλητηρίαση από νερό ή επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα νατρίου στο αίμα που προκύπτουν όταν τα νεφρά κατακλύζονται από την ποσότητα νερού που εισέρχεται στο σώμα.

Η μητέρα του Ρέι εξήγησε πως έπειτα οι γιατροί ξεκίνησαν να του χορηγούν ένα ειδικό υγρό προκειμένου να ουρήσει γιατί είχε αρχίσει να πρήζεται γύρω από τον εγκέφαλο.

Οι γιατροί πέρασαν επίσης οκτώ ώρες δίνοντας στον Ray νάτριο και κάλιο για να ρυθμίσουν το αίμα του.

Μετά, μόλις ξύπνησε, ζήτησε φαγητό, είπε: «Πού είμαι;» Τι συνέβη;» θυμάται η μητέρα του.

Ο Ρέι έκτοτε έχει αναρρώσει πλήρως και δεν έχει παρατεταμένα συμπτώματα, πρόσθεσαν οι γονείς του.

Ωστόσο, δεν υπήρξαν όλοι οι παθόντες αντίστοιχων περιστατικών τόσο τυχεροί.

Σύμφωνα με το New York Post, η Άσλεϊ Σάμερς, μια 35χρονη μητέρα δύο παιδιών από την Ιντιάνα, πέθανε στις 6 Ιουλίου όταν υπέστη εγκεφαλικό πρήξιμο αφού ήπιε τέσσερα μπουκάλια νερό σε 30 λεπτά, κοινοποίησε ο αδελφός της στο Facebook την περασμένη εβδομάδα.

«Αν έπινε κάποιο ενεργειακό ποτό ή έπινε το νερό πιο αργά, θα ήταν ζωντανή», έγραψε ο αδερφός της. «Σε όλους τους φίλους μου, κάντε μια μικρή έρευνα για την τοξικότητα του νερού. Μπορεί να σώσει τη ζωή κάποιου».