Στις ράγες ξαναμπαίνει το «Orient Express της Ασίας», το Eastern & Oriental Express.

Όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια εταιρεία πολυτελών ταξιδιών Belmond, το τρένο θα αρχίσει και πάλι να πραγματοποιεί διαδρομές τον Φεβρουάριο του 2024.

Η επιβατική αμαξοστοιχία, που θεωρείται μια από τις πιο πολυτελείς σιδηροδρομικές διαδρομές στην Ασία, ξεκίνησε να λειτουργεί το 1993, συνδέοντας την Μπανγκόκ με τη Σιγκαπούρη.

Σταμάτησε να λειτουργεί το 2020 στην αρχή της πανδημίας.

Το Eastern & Oriental επιστρέφει με 15 βαγόνια, μεταξύ των οποίων δύο εστιατόρια, ένα πιάνο μπαρ και ένα υπαίθριο. Τα οκτώ βαγόνια με καμπίνες θα έχει τρεις κατηγορίες: Pullman, State και Presidental – όλα με κλιματισμό και ιδιωτικά μπάνια.

Οι κρατήσεις για το 2024 ξεκίνησαν σήμερα με τιμές από 3.410 δολάρια το άτομο για ένα τριήμερο ταξίδι, το οποίο περιλαμβάνει όλα τα γεύματα, τα ποτά και τις προγραμματισμένες δραστηριότητες.

Δύο ταξίδια

Η νέα υπηρεσία πρόκειται θα πραγματοποιεί δύο εποχιακά ταξίδια, και τα δύο από τη Σιγκαπούρη προς Μαλαισία.

Το «Essence of Malaysia» θα διαρκεί από τον Νοέμβριο έως τον Φεβρουάριο. Θα περνάει από την Κουάλα Λουμπούρ, με θέα στους Δίδυμους Πύργους Petronas – κάποτε τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο – πριν αναχωρήσει για τα δημοφιλή νησιά Langkawi και Penang κατά μήκος της δυτικής Μαλαισίας.

Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν κατάδυση στο θαλάσσιο πάρκο Palau Payar, να παρακολουθήσουν μαθήματα μαγεριρικής Peranakan και να γνωρίσουν τα «μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, τη ζωντανή τέχνη του δρόμου και μια συναρπαστική γαστρονομική εμπειρία στην πόλη του George Town, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο, οι επιβάτες μπορούν να πραγματοποιήσουν τη διαδρομή «Wild Malaysia». Σταματά κατά μήκος της ανατολικής πλευράς της Μαλαισίας για να εξερευνήσει τα τροπικά δάση του Εθνικού Πάρκου Taman Negara, πριν κατευθυνθεί στο Penang.

Τρένα με παρόμοια ονόματα

Το Eastern & Oriental Express αναφέρεται στην καθομιλουμένη ως το «Orient Express» της Νοτιοανατολικής Ασίας, που θυμίζει το ιστορικό τρένο που συνέδεε το Παρίσι με την Κωνσταντινούπολη από τα τέλη του 19ου αιώνα.

Ωστόσο, άλλες σιδηροδρομικές υπηρεσίες χρησιμοποιούν το ψευδώνυμο, συμπεριλαμβανομένης μιας ακόμη που εκτελείται από τη Belmond.

Αυτό το τρένο – το “Venice Simplon-Orient-Express” – λειτουργεί στο πλαίσιο μιας εφάπαξ συμφωνίας αδειοδότησης και λειτουργεί από το 1982.

Η γαλλική εταιρεία φιλοξενίας Accor έχει ευρύτερα δικαιώματα στο όνομα μέσω μιας συμφωνίας που υπογράφηκε με τη γαλλική σιδηροδρομική εταιρεία SNCF το 2017. Η εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει μια πολυτελή υπηρεσία επιβατών το 2025, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η Accor ετοιμάζεται επίσης να λανσάρει έξι συρμούς, ένα «Orient Express La Dolce Vita» το 2024 που θα διέρχονται όλη την Ιταλία, με ταξίδια στο Παρίσι, την Κωνσταντινούπολη και στο Σπλιτ της Κροατίας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

Η προκράτηση για αυτήν την υπηρεσία άνοιξε τον Δεκέμβριο του 2022, με τιμές που ξεκινούν από 2.000 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση, σύμφωνα με την Accor.