Τον θυμό της για την άνοδο της ακροδεξιάς στη χώρα μας με την είσοδο στη Βουλή μορφωμάτων όπως η Νίκη και οι Σπαρτιάτες, εμφανίστηκε σε παρέμβασή της στο 24ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας, η Μάγδα Φύσσα.

Η Μάγδα Φύσσα 10 χρόνια αφότου έχασε τον γιο της Παύλο από τα χέρια των δολοφόνων της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» έκανε λόγο για «έγκλημα στο έγκλημα» καθώς ακροδεξιές ομάδες εξακολουθούν να δρουν και εσχάτως να μπαίνουν και πάλι στο κοινοβούλιο.

Η μητέρα του αδικοχαμένου Παύλου Φύσσα συμμετείχε στην εκδήλωση – συζήτηση για την ακροδεξιά και ζήτησε στήριξη στον αντιφασιστικό αγώνα στο δικαστήριο .«Πρέπει να είμαστε εκεί για να αποδείξουμε ότι όντως είναι ναζιστές και είναι εγκληματίες, είναι εγκληματική οργάνωση», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης στάθηκε στη σημασία της παιδείας, καθώς όπως είπε οι «αστυνομικές  και κρατικές δολοφονίες», όπως  τα Τέμπη αλλά και οι γυναικοκτονίες συνεχίζονται.

Αναλυτικά όσα είπε η Μάγδα Φύσσα

«Ειλικρινά είμαι πάρα πολύ θυμωμένη. Θυμωμένη με όλους μας. Ξέρετε γιατί; Γιατί καλά είναι τα λόγια. Αλλά όταν σου χτυπάει την πόρτα [ο φασισμός] και έχεις μια δολοφονία και αυτό το κουβαλάς εφ’ όρου ζωής. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, αλλά έχεις την απώλεια του παιδιού σου, τη δολοφονία, με τον τρόπο που έγινε και όλα αυτά, αλλά έχει και ένα δικαστήριο 10 χρόνια που τραβιόμαστε εκεί μέσα. Το τι περνάμε μόνο εμείς το ξέρουμε. Όσοι έχουμε ζήσει και όσοι έχουμε περάσει την πόρτα του δικαστηρίου μπορούν να γνωρίζουν τι είναι η ακροδεξιά, τι είναι ο ναζισμός. Τι έχουμε ζήσει. Πόσο μας έχουν υποτιμήσει, όχι μόνο μετανοημένοι δεν είναι. Αντιθέτως έχουν μία έπαρση και το βάρος το ρίχνουν σε εμάς. Την ευθύνη τη ρίχνουν σε εμάς. Μας απαξιώνουν στην κυριολεξία. Όλα αυτά λοιπόν τα ανεχτήκαμε και τα δεχτήκαμε και μπορέσαμε και αντέξαμε σε πείσμα μόνο και μόνο για να αντέξουμε να βγάλουμε εις πέρας όλο αυτό που λέγεται δικαστήριο», είπε αρχικά η Μάγδα Φύσα.

«Πρέπει να είμαστε στο δικαστήριο για να αποδείξουμε ότι όντως είναι ναζιστές και είναι εγκληματίες»

«Αυτό που ζητάω από εσάς είναι συμπαράσταση στο δικαστήριο. Ο Κασιδιάρης την τελευταία φορά που εμφανίστηκε στο δικαστήριο είχε αρκετούς δικούς του. Από την πλευρά τη δικιά μας στο αντιφασιστικό δεν ήταν κανείς. Είναι μία διαδικασία που θα κρατήσει 3-4 χρόνια. Σας το ζητάω. Πρέπει να είμαστε εκεί για να αποδείξουμε ότι όντως είναι ναζιστές και είναι εγκληματίες, είναι εγκληματική οργάνωση. Το ίδιο θα αποδειχθεί και η Νίκη, οι Σπαρτιάτες δεν το συζητώ δικοί τους είναι, αλλά πολύς λόγος έγινε ας μην τους δίνουμε και τόση μεγάλη αξία, αποβράσματα της κοινωνίας ήταν και αυτά θα παραμείνουν. Πολύς λόφος έχει γίνει. Ας κάνουμε τη δουλειά που πρέπει να κάνουμε. Το σημαντικότερο πράγμα για εμένα είναι η παιδεία κι εκεί πρέπει να εστιάσουμε και τι μπορούμε να κάνουμε ως προς αυτό. Γιατί έτσι μπορείς να κερδίσεις έδαφος, θα το κερδίσεις από τα παιδιά. Το τι φταίει. Το να καθόμαστε και να βλέπουμε. Καλά είναι όλα αυτά και οι αναλύσεις. Το τι γίνεται στην Ευρώπη. Είναι σαν να μου λέτε καίγεται το σπίτι του διπλανού, αλλά εγώ δεν κάνω τίποτα για το δικό μου. Κάθομαι και περιμένω. Αφού καίγεται το σπίτι του διπλανού, καίγεται και το δικό μου. Αυτό νιώθω ότι γίνεται αυτή τη στιγμή. Αναλύουμε τι γίνεται έξω, αλλά τι κάνουμε εδώ;», προσέθεσε.

«Φτάσαμε στο 2023, 10 χρόνια από τη δολοφονία του παιδιού μου και μετά από τόσες δολοφονίες που δεν έχουμε αναφερθεί καθόλου σε αυτές, τόσες κρατικές δολοφονίες, αστυνομικές δολοφονίες, γυναικοκτονίες, δεν κάνουμε τίποτα. Αυτό που βλέπω 10 χρόνια είναι έγκλημα στο έγκλημα και αυτοί όλοι οι άνθρωποι θέλουνε στήριξη και οι αστυνομικές δολοφονίες και τα Τέμπη και πρέπει να είμαστε δίπλα σε όλους. Συγγνώμη αυτά είχα να σας πω αλλά είμαι αρκετά θυμωμένη», κατέληξε.