Θολό είναι το τοπίο στην υπόθεση της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στη Βαλτική Θάλασσα την περασμένη εβδομάδα, όταν μάνα και γιος έπεσαν από πλοίο και βρέθηκαν αργότερα νεκροί.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι το αγόρι έπεσε πρώτο από το πλοίο και η μητέρα του πήδηξε για να το σώσει. Όμως, μάρτυρες που επικαλείται η Daily Mail, αναφέρουν ότι το παιδί ήταν ανάπηρο και έκανε χρήση αναπηρικού καροτσιού, κάτι που κάνει… ανέφικτο το να έπεσε στη θάλασσα.

Ταυτόχρονα οι πολωνικές Αρχές, ανακοίνωσαν ότι ερευνούν την τραγωδία ως «πιθανή δολοφονία», έπειτα από μαρτυρίες ότι η πτώση του παιδιού δεν φαίνεται να ήταν ατύχημα επειδή τα κιγκλιδώματα του πλοίου είναι πολύ ψηλά.

Μία ώρα έψαχναν στα νερά οι διασώστες

Οι επιβάτες του πλοίου Stena Spirit, το οποίο μετέφερε 310 άτομα από τη Σουηδία στην Πολωνία την περασμένη Πέμπτη, παρακολουθούσαν με αγωνία τις ομάδες διάσωσης να ψάχνουν στα νερά επί μία ώρα για να βρουν το αγόρι και τη μητέρα του.

Τελικά οι σοροί τους ανασύρθηκαν από ελικόπτερο και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

«Ή έχασε την ισορροπία του ή αυτοκτόνησε»

Η εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρείας δήλωσε από την πρώτη στιγμή ότι το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δεν επιβεβαιώνει το σενάριο ότι το παιδί έπεσε στη θάλασσα και η μητέρα του πήδηξε για να το σώσει, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ένας ειδικός σε θέματα διάσωσης, μιλώντας σε πολωνικά ΜΜΕ, δήλωσε ότι «τα κάγκελα φτάνουν σε ύψος το 1,80 μ. οπότε δεν μπορεί να είναι τυχαία η πτώση του παιδιού. Είτε σκαρφάλωνε και έχασε την ισορροπία του είτε πρόκειται για απόπειρα αυτοκτονίας» ισχυρίζεται.

Η σουηδική αστυνομία απηύθυνε έκκληση στους επιβάτες του πλοίου ζητώντας πληροφορίες που θα μπορούσαν να εξηγήσουν πώς συνέβη η τραγωδία.