Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να επισπεύσει την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, όπου βρίσκεται συμμετέχοντας στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ, προκειμένου να είναι παρών σε μία ακόμα υπουργική σύσκεψη διαχείρισης της κρίσης, που συγκλονίζει τη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, όμως έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια η απόφασή του να παρακολουθήσει συναυλία του Έλτον Τζον στο Παρίσι την Τετάρτη, κατά τη δεύτερη νύχτα των εκτεταμένων επεισοδίων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μετά τον θάνατο του εφήβου, από σφαίρα αστυνομικού.

Η συναυλία «Farewell Yellow Brick Road» πραγματοποιήθηκε στο Accor Arena του Παρισιού την ώρα που οι δρόμοι της πόλης φλέγονταν δύο εικοσιτετράωρα μετά τον θάνατο του 17χρονου. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, διακρίνεται ο Μακρόν να λικνίζεται  και να απολαμβάνει τη μουσική.

Δείτε το βίντεο

@endirectfr Alors que plusieurs villes en France étaient en feu, le Président Emmanuel Macron s’amusait hier au concert d’Elton John à Paris. Qu’en pensez-vous ? 🔴 #fypシ #foryou #pourtoi #foryoupage #emmanuelmacron #nahel #nanterre ♬ son original – ENDIRECT

O σύντροφος του Έλτον Τζον, Ντέιβιντ Φέρνις, πόσταρε την Πέμπτη στο Instagram μια φωτογραφία με τον ίδιο, τον τραγουδιστή, τον Γάλλο πρόεδρο και τη σύζυγό του Μπριζίτ, συνοδεύοντάς τη με τη λεζάντα «Βackstage στο Παρίσι».

Επικρίσεις

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να παραστεί στη συναυλία, την ώρα που είχε γίνει πλέον ξεκάθαρο ότι η χώρα του βυθίζεται σε μία ακόμη κρίση, σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά στα social media.

Το βίντεο τραβήχτηκε τη 2η βραδιά των βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στη χώρα μετά τον θάνατο έφηβου από σφαίρα αστυνομικού.

Θα εξεταστεί η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές της Γαλλικής Προεδρίας, ο Μακρόν είναι έτοιμος για την προσαρμογή των μέτρων επιβολής της τάξης «χωρίς ταμπού» έπειτα από την τρίτη νύκτα βίας. Την ίδια ώρα γάλλοι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Ο Μακρόν, ο οποίος επιστρέφει εσπευσμένα στο Παρίσι πριν από το τέλος της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες και θα προεδρεύσει στις 13.00 τοπική ώρα έκτακτης συνεδρίασης για την αντιμετώπιση της κρίσης, περιμένει τις προτάσεις της πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών για την περαιτέρω προσαρμογή των μέτρων επιβολής της τάξης «χωρίς ταμπού», δήλωσε πηγή της Γαλλικής Προεδρίας.

«Ολες οι υποθέσεις», ανάμεσά τους και η κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξετάζονται από την γαλλική κυβέρνηση για «την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης», δήλωσε η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Θα εξετάσουμε όλες τις υποθέσεις μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 13.00 κατά την σύσκεψη που θα οργανώσει. Κατά συνέπεια, δεν θα απαντήσω τώρα. Αλλά εξετάζουμε όλες τις υποθέσεις με προτεραιότητα την αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης σε ολόκληρη την επικράτεια», δήλωσε όταν ερωτήθηκε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για το ενδεχόμενο επιβολής κατάστασης έκτακτης ανάγκης.