Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή την φορά στην Εύβοια, βλέπει το φως της δημοσιότητας. Στην Κύμη πυρά δέχτηκε αδέσποτο σκυλάκι- μασκότ της περιοχής.

Πρόκειται για αρσενικό σκυλάκι 22 κιλών με άσπρο και καφέ τρίχωμα, το οποίο έφερε τραύματα και έχανε αίμα το πρωί της Πέμπτης έχοντας ακινητοποιηθεί έξω από επιχείρηση κοντά σε παιδική χαρά στην πλατεία Κύμης. Μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο όπου και διαπιστώθηκε πως φέρει βαρύ τραύμα από πυρά σε θώρακα και πόδια.

Υπεβλήθη σε επέμβαση

Σύμφωνα με το evima.gr υπεβλήθη σε επέμβαση ωστόσο δεν κατέστη εφικτό να αφαιρεθεί η σφαίρα και εκτιμάται πως θα αποβληθεί από τον οργανισμό του. Τα τραύματα του δέχθηκαν φροντίδα και χρειάστηκε μάλιστα να κάνει συνολικά 14 ράμματα, δέκα στο μεγαλύτερο τραύμα και 4 στο μικρότερο.

Η κατάσταση του ζώου κρίνεται αυτή την ώρα καλή και οι αγανακτισμένοι από το περιστατικό πολίτες ζητούν όσες είναι δυνατόν περισσότερες, πληροφορίες για το συμβάν.

Οι άνθρωποι που το βρήκαν και το μετέφεραν στον κτηνίατρο έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και ο φάκελος θα πάει στον εισαγγελέα.

«Όποιος δεν διστάζει να πυροβολήσει για πλάκα ένα άκακο σκυλί, είναι ικανός και για ακόμα χειρότερα» τονίζουν σε ανάρτηση στο Facebook.