Η ώρα της απολογίας για τον πατέρα Αντώνιο σχετικά με την κακουργηματική πράξη της ασέλγειας σε βάρος δύο νεαρών φιλοξενούμενων στην Κιβωτό του Κόσμου έφτασε.

Η 22η τακτική ανακρίτρια αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της δικαστικής έρευνας, σύμφωνα με πληροφορίες κάλεσε σήμερα σε απολογία τον πατέρα Αντώνιο ο οποίος κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος δυο νεαρών αγοριών της Κιβωτού του Κόσμου, ηλικίας 19 και 15 ετών.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό  αν η διαδικασία της απολογίας έχει ξεκινήσει επί της ουσίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως μετά την ολοκλήρωσή της απολογίας του πατέρα Αντωνίου θα κριθεί η περαιτέρω ποινική  μεταχείριση του κατηγορούμενου ο οποίος από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε η υπόθεση αρνείται τις αξιόποινες πράξεις που του αποδίδονται και τον έφεραν αντιμέτωπο με τη δικαιοσύνη.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου και ενώπιον του εισαγγελέα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης έκανε λόγο για «κραυγαλέες αναλήθειες, φήμες, διαδόσεις, ψευδή και κατασκευασμένα δημοσιεύματα, με τη σύμπραξη καλοθελητών, που εποφθαλμιούν το έργο της Κιβωτού».

Να σημειωθεί ότι ο πατέρας Αντώνιος και πρώην συνεργάτες του στην Κιβωτό του Κόσμου αντιμετωπίζουν και πλημμεληματικές κατηγορίες για σωματικές κακοποιήσεις ανηλίκων σε δομές της ΜΚΟ πλην όμως το σκέλος αυτό της δικογραφίας έχει διαχωριστεί από τα κακουργήματα και αναμένεται να δικαστεί τους επόμενους μήνες.

Τέλος, όπως είναι γνωστό σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για τα οικονομικά πεπραγμένα της Κιβωτού από τις αρμόδιες αρχές.