Μία απίστευτη ιστορία βλέπει το φως της δημοσιότητας στην Ιταλία, όπου μια καθηγήτρια έλειπε από το σχολείο συνολικά 20 χρόνια στα συνολικά 24 που «εργαζόταν».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, η καθηγήτρια Παολίνα ντε Λίο, σε 24 χρόνια καριέρας στο χώρο της εκπαίδευσης, πήρε άδεια 20 χρόνια, με το ανώτατο δικαστήριο της χώρας να επικυρώνει την απόλυσή της.

Η Ιταλίδα καθηγήτρια απολύθηκε το 2017, χρονιά που είχε εμφανιστεί για μόλις τέσσερις μήνες, προκαλώντας αντιδράσεις. Την επόμενη χρονιά την αποκατέστησε δικαστήριο στη Βενετία, αλλά το υπουργείο Παιδείας άσκησε έφεση στην απόφαση.

Η περίπτωση έφτασε στο ανώτατο δικαστήριο της χώρας, που επικύρωσε την απόλυση, ενώ χαρακτήρισε τις απουσίες της «μόνιμη και απόλυτη ανικανότητα».

Απούσα για 20 χρόνια

Κατά το υπουργείο, η Ντε Λίο έλειπε 20 από τα συνολικά 24 χρόνια που ήταν καθηγήτρια. Από αυτά, τα 10 πρώτα ήταν εντελώς απούσα ενώ στα άλλα 14 δικαιολογούσε τις απουσίες της λόγω ασθενειών και για προσωπικούς ή οικογενειακούς λόγους.

Μέχρι και μαθητές διαμαρτυρήθηκαν σε σχολείο κοντά στη Βενετία, καθώς, όπως υποστήριζαν, όταν η ντε Λίο, πήγαινε στο σχολείο, ήταν συνήθως απροετοίμαστη, χωρίς βιβλία, ασχολούνταν μόνιμα με το κινητό της και βαθμολογούσε στην τύχη.

Η Ντε Λίο, που διδάσκει ιστορία και φιλοσοφία, λέει ότι έχει έγγραφα που αποδεικνύουν ότι οι άδειες της ήταν δικαιολογημένες και ότι η ιστορία είναι «μοναδική και σουρεαλιστική».

Πάντως, όταν της ζήτησε λεπτομέρειες η La Repubblica η απάντηση ήταν: «λυπάμαι, αλλά τώρα είμαι στην παραλία».