Μύδρους εξαπέλυσε η Ματίνα Παγώνη κατά του Θάνου Τζήμερου σχετικά με τα σεξιστικά σχόλια που έκανε για την νέα υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, την οποία χαρακτήρισε «άγαμη και άτεκνη» κρίνοντας το γεγονός ότι επιλέχθηκε ως επικεφαλής στο νεοσύστατο υπουργείο.

«Αυτό που έγραψε ο Τζήμερος δεν είναι απλώς σεξιστικό, είναι απαράδεκτο ένας άνδρας, πραγματικός άνδρας, δεν γράφει ποτέ μία τέτοια έκφραση. Του απαντώ ότι μία γυναίκα που δεν έχει παιδιά σε ένα υπουργείο να είναι πάρα πολύ καλή και να φέρει αποτελέσματα, γιατί θα δει τα θέματα πάρα πολύ αντικειμενικά και θα τα προχωρήσει μπροστά. Είναι ντροπή αυτά τα οποία έγραψε» ανέφερε η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ACTION.

Η δεύτερη επίθεση του Τζήμερου κατά της Ζαχαράκη

Αν και η Σοφία Ζαχαράκη απάντησε στα σεξιστικά σχόλια του Θάνου Τζήμερου που χαρακτήρισε με χθεσινή ανάρτηση (27.06) την νέα υπουργό «άγαμη και άτεκνη», ο περιφερειακός σύμβουλος συνέχισε ακάθεκτος μέσω tweet, την επίθεση του επαναλαμβάνοντας τα ίδια σχόλια.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τζήμερος αναφέρει  «Πάμε ξανά γαλαζαίοι: ένας που ζυγίζει 150 κιλά μπορεί να είναι καλός μάνατζερ. Δεν τον βάζεις όμως πρόεδρο οργανισμού κατά της παχυσαρκίας. Ούτε έναν θεριακλή, κατά του καπνίσματος. Άγαμος και άτεκνος (και άνδρας να ήταν) Υπουργός Οικογένειας είναι λάθος: σημειολογικό και ουσίας».

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Τζήμερος ανέφερε στον λογαριασμό του στο facebook πως «ευτυχώς που ιδρύθηκε Υπουργείο Οικογένειας, με επικεφαλής μια άγαμη και άτεκνη, για να αρχίσουμε να γεννάμε», προκαλώντας ένα τείχος προστασίας από σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, αλλά και δεκάδων χρηστών των social media, οι οποίοι προχώρησαν άμεσα σε δημόσια μηνύματα συμπαράστασης προς τη νέα υπουργό.