Τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια στη Νέα Δημοκρατία παραδίδει ο Σπύρος Πνευματικός.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος βρισκόταν στην τρίτη θέση της «γαλάζιας» λίστας στην Εύβοια, πίσω από τον Θανάση Ζεμπίλη και τον Σίμο Κεδίκογλου, ωστόσο μετά τη δήλωσή του περί διαλογής ασθενών και τις σφοδρές αντιδράσεις που προκλήθηκαν, η ΝΔ τον είχε αποσύρει από τον εκλογικό αγώνα, αν και δεν γινόταν να αφαιρέσει τεχνικά το όνομά του από τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πνευματικός με ανάρτησή του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ωστόσο τόνισε ότι θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα «μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή».

«Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια», έγραψε ακόμη ο Σπύρος Πνευματικός.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε ότι: «Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία».