Ο Ντάνιελ Πιέδρα Γκαρσία έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος. Ήταν οδηγός της Uber στο δυτικό Τέξας των ΗΠΑ και δολοφονήθηκε από την πελάτισσά του, Φίμπι Κόπας η οποία νόμιζε πως την έχει απαγάγει.

Η Κόπας σήμερα βρίσκεται στις φυλακές του Ελ Πάσο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η 48χρονη από το Κεντάκι κάλεσε ένα ταξί της Uber προκειμένου να πάει σε καζίνο όπου θα συναντούσε τον σύντροφό της, μόλις εκείνος σχολούσε. Ο οδηγός της ήταν ο Γκαρσία.

Στη διαδρομή, η Κόπας είδε μια πινακίδα για την πόλη Χουάρες του Μεξικό, που απέχει περίπου 11 χιλιόμετρα από το Ελ Πάσο. Αυτό την έκανε να πιστεύει πως έχει πέσει θύμα απαγωγής. Τότε έβγαλε ένα πιστόλι από τη τσάντα της και πυροβόλησε στο κεφάλι τον Γκαρσία.

Το αυτοκίνητο προσέκρουσε σε διάφορα σημεία του δρόμου έως ότου κατέληξε στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου.

Σύμφωνα με τις Αρχές το σημείο όπου βρέθηκε το όχημα δεν ήταν «κοντά σε γέφυρα, λιμάνι ή άλλη περιοχή με άμεση πρόσβαση στο Μεξικό».

«Η έρευνα δεν αποδεικνύει ότι επρόκειτο για απαγωγή ή ότι ο Γκαρσία παρέκκλινε από τον προορισμό της Κόπας» ανέφερε η αστυνομία σε δελτίο τύπου.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι πριν καλέσει η 48χρονη την Άμεση Δράση, τράβηξε μια φωτογραφία του Γκαρσία μετά τον πυροβολισμό και την έστειλε  στον σύντροφό της.

Ο Γκαρσία νοσηλεύτηκε διασωληνωμένος επί ημέρες, και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του την Τετάρτη (21/6).

«Ήταν ένας εργατικός άνθρωπος και πραγματικά αστείος», είπε η ανιψιά του Piedra, Didi Lopez, στους El Paso Times. «Δεν ήταν ποτέ σε κακή διάθεση. Ήταν πάντα αυτός που, αν σε έβλεπε με πεσμένο, ερχόταν και προσπαθούσε να σε ανεβάσει».

Η Κόπας συνελήφθη αρχικά με την κατηγορία της βαριάς επίθεσης, μετά τον θάνατο όμως του Γκαρσία αναβαθμίστηκε σε δολοφονία.