Σε ηχητικό μήνυμά του στο Telegram ο Γεβγκένι Πριγκόζιν απάντησε στον Βλαντίμιρ Πούτιν που προχώρησε νωρίτερα σε διάγγελμα.

«Σχετικά με την προδοσία της πατρίδας, ο πρόεδρος έκανε μεγάλο λάθος. Είμαστε πατριώτες. Πολεμήσαμε και πολεμάμε και τώρα.

Και κανείς δεν πρόκειται – όπως απαιτεί ο πρόεδρος, η FSB (υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας) ή οποιοσδήποτε άλλος – να παραδεχτεί την ενοχή μας.

Επειδή δεν θέλουμε η χώρα μας να ζει πια μέσα στη διαφθορά, το ψέμα και τη γραφειοκρατία», είπε ο ιδρυτής της Wagner.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε απορρίψει τις κατηγορίες του Ρώσου προέδρου ότι η μισθοφορική οργάνωση προχώρησε σε πραξικόπημα. «Δεν πρόκειται για στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά για πορεία δικαιοσύνης», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Ποιοι στηρίζουν τον Πούτιν

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε σήμερα τους Ρώσους να συσπειρωθούν γύρω από τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω της ένοπλης ανταρσίας από την μισθοφορική οργάνωση Wagner.

Να υποστηριχθεί ο Πούτιν ζήτησαν επίσης οι πρόεδροι των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου.

«Οι βουλευτές της Δούμα (…) υποστηρίζουν την συσπείρωση των δυνάμεων και υποστηρίζουν τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων», σημειώνει σε ανάρτησή του στο Telegram ο πρόεδρος της κάτω βουλής Βιάτσεσλαβ Βολόντιν.

«Η ισχύς» της Ρωσίας βρίσκεται στην «ενότητα (…) και στην ιστορική μας έλλειψη ανοχής στις προδοσίες και τις προκλήσεις», υπογράμμισε παράλληλα η πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (άνω Βουλή) Βαλεντίνα Ματβιένκο.