Αντιμέτωπος με μία ακόμα δίωξη για την υπόθεση της δολοφονίας της 27χρονης Αναστάζια στην Κω, βρίσκεται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές.

Μετά τη δίωξη για αρπαγή, ακολούθησε αυτή της ανθρωποκτονίας, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει πλέον και τη δίωξη για βιασμό της νεαρής κοπέλας. Ο 32χρονος Μπαγκλαντεσιανός θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κατηγορίες που του αποδίδονται την Τρίτη, όταν και θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.

Ο 32χρονος συνεχίζει να αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ενώ ο δικηγόρος του, Ζαφείρης Δρόσος, παραιτήθηκε της υπεράσπισής του.

Μαρτύρησε για 45 λεπτά

Περίπου 45 λεπτά διήρκησε το μαρτύριο της νεαρής Αναστάζια που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη στην Κω, τυλιγμένη σε σακούλες ανάμεσα σε στάχυα και ξερόχορτα.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι το συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο μεσολάβησε από τη στιγμή που μεταφέρθηκε η Αναστάζια στη μοιραία περιοχή μέχρι τη στιγμή που στραγγαλίστηκε.

«Η Αναστάζια δεν εγκατέλειψε. Πάλεψε για τη ζωή της» σημειώνουν οι γονείς της, που είδαν το παιδί τους να ανοίγει τα φτερά του και να έρχεται στην χώρα μας για να δουλέψει.

Αδιέξοδο με το DNA

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση είχαν τονίσει από την αρχή, ότι με δεδομένο πως δεν υπήρχε ομολογία, τα επιστημονικά στοιχεία θα ήταν εκείνα που θα οδηγούσαν τις Αρχές στο δράστη της φρικιαστικής δολοφονίας.

Οι Αρχές εκτιμούσαν ότι εντός λίγων ημερών θα είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία από το DNA που βρέθηκε τόσο στο σώμα του θύματος, όσο και στο χώρο γύρω από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της, προκειμένου να οδηγηθούν στο δράστη.

Ωστόσο, το DNA δεν μπόρεσε να οδηγήσει στο δράστη, καθώς το δείγμα που είχαν συλλέξει οι αστυνομικοί δεν κρίθηκε ικανό για να οδηγήσει στην ταυτοποίηση του δράστη.

Η σορός της 27χρονης Αναστάζια, λόγω της αποσύνθεσης που υπέστη, δεν μπόρεσε να δώσει τα στοιχεία που θα ήταν ικανά για τους ειδικούς, με τον δράστη να καταφέρνει να δυσκολεύει το έργο των Αρχών.

Παράλληλα, δεν ελήφθη νωρίς δείγμα DNA από τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό, που ενδεχομένως να είχε καταφέρει να τον «τοποθετήσει» στη σκηνή του εγκλήματος. Όταν πήγαν να λάβουν δείγμα από τον ύποπτο, είχαν περάσει 6-7 ημέρες από το συμβάν κάτι που τον βοήθησε να «καλύψει» το οτιδήποτε θα μπορούσε να τον εμπλέκει στη δολοφονία της Αναστάζια.

Η κάρτα SIM της Αναστάζια

Ωστόσο, τα κομμάτια του παζλ που φαίνεται ότι έλειπαν λόγω της μη ταύτισης του DNA, συμπληρώθηκαν μέσω της κάρτας SIM του κινητού της 27χρονης Αναστάζια.

Η εν λόγω κάρτα μέχρι σήμερα θεωρούνταν κατεστραμμένη, ωστόσο σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA, η κάρτα SIM βρίσκεται εδώ και μέρες στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, και έδωσε πολύτιμα στοιχεία στους αστυνομικούς του Ανθρωποκτονιών.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., η κάρτα SIM ήταν ένα στοιχείο που ήθελαν οι αστυνομικοί να παραμείνει κρυφό, με σκοπό να «δέσουν» την υπόθεση με όλα τα στοιχεία.

Τα βίντεο κατέγραψαν τις κινήσεις του

«Κλειδί» στις έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης ήταν τα βίντεο που ήρθαν στα χέρια των Αρχών, από κάμερα ασφαλείας, και τα οποία δείχνουν τι έγινε το μοιραίο βράδυ όπου η άτυχη 27χρονη βρήκε μαρτυρικό θάνατο.

Ειδικότερα, οι Αρχές βρήκαν βίντεο στο οποίο φαίνεται ο φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας να φεύγει από το σπίτι που διέμενε, μαζί με το θύμα, με κατεύθυνση προς το σημείο που  εντοπίστηκε η σορός της 27χρονης.

Ωστόσο, σε άλλο βίντεο φαίνεται ο 32χρονος να επιστρέφει έπειτα από μερικές ώρες μόνος του, να ξαναφεύγει από το σπίτι προς τον ίδιο προορισμό και να γυρίζει τελικά, πάλι μόνος του, τα ξημερώματα.

Μίλησε το GPS και η αναζήτηση στο Διαδίκτυο

Οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που βρέθηκαν στο νησί, κατάφεραν να συλλέξουν τα απαραίτητα στοιχεία για το δράστη της φρικτής δολοφονίας από τα κινητά τηλέφωνα που είχαν δράστης και θύμα μαζί τους τη μοιραία στιγμή.

Το στίγμα του GPS τόσο από τη συσκευή της 27χρονης, όσο και του 32χρονου φαίνεται να ταυτίζονται, καθώς φεύγουν μαζί από το σπίτι που διέμενε ο Μπαγκλαντεσιανός με προορισμό τις Αλυκές, ενώ καταγράφονται και οι επόμενες κινήσεις του 32χρονου προς το σπίτι και ξανά με προορισμό το σημείο που εντοπίστηκε η σορός της Αναστάζια.

Παράλληλα, ιδιαίτερη σημασία για την εμπλοκή του 32χρονου στην υπόθεση της δολοφονίας έχει -σύμφωνα με τους αστυνομικούς- και η προσπάθειά του να εξαφανίσει κρίσιμα δεδομένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα: το δικό του και του θύματος.

Ειδικότερα, ο 32χρονος αναζήτησε στο Διαδίκτυο τρόπους για να διαγράψει το στίγμα GPS που έδειχνε τις κινήσεις του. Έτσι, αφού κατάφερε να το κάνει πρώτα στο δικό του, στη συνέχεια έκανε το ίδιο και για το κινητό της 27χρονης Πολωνής.

Προσπάθησε να βγει από το κάδρο των υπόπτων

Στην προσπάθεια του 32χρονου Μπαγκλαντεσιανού να αποκρύψει στοιχεία από τις Αρχές και να καταφέρει να βγει εκτός κάδρου υπόπτων αναφέρθηκε και η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου.

«Είναι τόσα τα στοιχεία που φωτογραφίζουν τον άνθρωπο αυτό ως δράστη της ανθρωποκτονίας που νομίζω ότι δεν χωράει καμία αμφιβολία», είπε  και συμπλήρωσε ότι «προσπάθησε με κάθε τρόπο να βγει από το κάδρο των υπόπτων, μέσω του κινητού του τηλεφώνου».

Για την επικοινωνία της 27χρονης άτυχης κοπέλας με τον σύντροφό της, όπου του αναφέρει ότι αισθάνεται κάποιου είδους απειλή στο σπίτι του 32χρονου ξεκαθάρισε η κα. Δημογλίδου: «Υπάρχει μία επικοινωνία πριν αποχωρήσουν από το σπίτι και μία επικοινωνία μετά. Για την μετά επικοινωνία δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιος το έκανε, η κοπέλα ή ο 32χρονος».

«Άμα το έχει κάνει πρέπει να τιμωρηθεί» – Τι λέει ο συγκάτοικος του 32χρονου

Την ώρα που η υπόθεση βρίσκεται πλέον στη δικαιοσύνη, ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Πακιστάν σχολίασε τις καταιγιστικές εξελίξεις.

«Άμα το έχει κάνει πρέπει να τιμωρηθεί» τόνισε και επανέλαβε ότι δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη δολοφονία της Αναστάζια. «Εγώ είμαι αθώος, πιστεύω στον Θεό και έχω 3 παιδιά» πρόσθεσε.

Μια μέρα μετά τη δολοφονία της Αναστάζια, ο 32χρονος κατηγορούμενος έδειχνε χαμένος σε έναν δικό του κόσμο, κατά διαστήματα πανικόβλητος. Κάποια στιγμή, ο νεαρός συγκάτοικός του, του έκανε μια κρίσιμη ερώτηση. «Γιατί δεν πας στην αστυνομία όπως έχω πάει εγώ τον ρώτησα» πρόσθεσε ο Πακιστανός, ο οποίος ακόμα και τότε πίστευε στα όσα του έλεγε, καθώς θεωρούσε πως ο άνθρωπος που μοιραζόταν μαζί του το ίδιο σπίτι, δεν ήταν δυνατόν να έγινε δολοφόνος.