Στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος βρέθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (22/6) ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών απευθύνθηκε στο κοινό του Συνεδρίου για την Ψυχική Υγεία και στάθηκε στη σημασία ενίσχυσης της δημοκρατίας αλλά και στο τι τη ζημιώνει.

Ο Λευτέρης Λαζάρου ήταν ο σεφ που επιμελήθηκε το μεσημεριανό γεύμα του. Μιλώντας στο «Πρωινό», αποκάλυψε πώς του έγινε η πρόταση για να μαγειρέψει για τον Μπαράκ Ομπάμα και περιέγραψε το μενού που του ετοίμασε.

«Το απόλαυσε»

«Εμένα με κάλεσαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η διοργάνωση, και μου ζήτησε να μαγειρέψω για τον ίδιο, το μεσημεριανό του γεύμα», είπε αρχικά ο Λευτέρης Λαζάρου.

Στη συνέχεια, ανέφερε για το μενού που ετοίμασε: «Ήταν ριζότο με κρόκο Κοζάνης και γαρίδες. Φέτα σφυρίδα με αυγολέμονο και αγκινάρες και το γλυκό ήταν με φράουλες. Ο χρόνος που δόθηκε ήταν 30΄ δεν υπήρχε παραπάνω χρόνος. Το καλό είναι ότι το απόλαυσε. Αυτό που προσπαθούσαμε να κάνουμε είναι να χωρέσουμε όσο περισσότερη Ελλάδα γίνεται μέσα στα πιάτα μας».

Κλείνοντας, ο Λευτέρης Λαζάρου ανέφερε όσα του είπε ο Μπαράκ Ομπάμα μετά το γεύμα, λέγοντας: «Πέρασε πάρα πολύ καλά γιατί αυτό φάνηκε από το πώς τελείωσαν τα πιάτα. Είναι πολύ όμορφο η Ελλάδα να παρουσιάζει την κουζίνα της και τα τοπικά της προϊόντα σε αυτές τις προσωπικότητες. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τον χώρο μας και η τιμή είναι εξίσου μεγάλη».

Η συνάντηση των δύο αντρών

Μπάρακ Ομπάμα και Λευτέρης Λαζάρου είχαν και μία σύντομη συνάντηση, με τον Έλληνα σεφ να δημοσιεύει και μία φωτογραφία τους στα social media. Σε αυτή τους βλέπουμε, να ανταλλάσσουν μια χειραψία.