Η μεγαλύτερη κατεδάφιση στην σύγχρονη ιστορία του Γαλατσίου είναι σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες. Πέρασαν σχεδόν 10 χρόνια από την στιγμή που ο Δήμος Γαλατσίου ξεκίνησε τις διαδικασίες αγοράς του συγκεκριμένου ακινήτου, προκειμένου να το κατεδαφίσει και στη θέση του να εγκαταστήσει την κεντρική πλατεία του μεγάλου αστικού Δήμου της Αττικής.

Ο Δήμος Γαλατσίου έτσι θα αποκτήσει την δική του κεντρική πλατεία που πιστεύεται πως θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς στη περιοχή.

Στο in πληροφορηθήκαμε πως η αγορά του ακινήτου που κατεδαφίζεται, μαζί με την αγορά άλλων δυο χώρων εφαπτόμενων του κτιρίου αλλά και η κατεδάφιση κόστισε περίπου 3,5 εκατ. Ευρώ.

Η ολοκλήρωση της κατεδάφισης και τα διπλανά οικόπεδα θα διαμορφώσουν ένα χώρο συνολικής έκτασης 6 στρεμμάτων, όπου εκεί θα κατασκευαστεί η κεντρική πλατεία της πόλης. Για έναν περιφερειακό Δήμο της χώρας τα 6 στρέμματα μπορεί να μην θεωρούνται ιδιαίτερα μεγάλος χώρος, ωστόσο σε πυκνοκατοικημένους αστικούς Δήμους, τα 6 στρέμματα ελεύθερου δημόσιου χώρου αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο για τους δημότες.