Μια αποτρόπαια δολοφονία που προκάλεσε σοκ και φρίκη έγινε στο Οχάιο των ΗΠΑ, όπου τρία μικρά αγόρια, ηλικίας 7, 4 και 3 ετών, εκτελέστηκαν εν ψυχρώ από τον πατέρα τους. Ο πατέρας δολοφόνος, συνελήφθη λίγη ώρα μετά την αποτρόπαια πράξη του, την περασμένη Πέμπτη (15.6.2023) και κρατείται.

Η εισαγγελία της κομητείας Κλέρμοντ έδωσε στη δημοσιότητα μια κλήση στην Άμεση Δράση που «αποτυπώνει» τη φρίκη που εκτυλίχθηκε στο σπίτι του 32χρονου Chad Doerman. Στο ηχητικό ντοκουμέντο, μια γειτόνισσα ακούγεται να λέει στην τηλεφωνήτρια της Άμεσης Δράσης ότι είδε ένα ξανθό κορίτσι να τρέχει στον δρόμο φωνάζοντας «ο πατριός μου σκοτώνει τους πάντες στο σπίτι».

Σύμφωνα με την Daily Mail, υπήρξε μία ακόμη κλήση στην Άμεση Δράση από την 34χρονη μητέρα των αγοριών, που τραυματίστηκε στο χέρι προσπαθώντας να αρπάξει το όπλο από τον σύζυγό της, και είπε στην τηλεφωνήτρια ότι «τα μωρά της έχουν πυροβοληθεί».

«Έσπασε» και έβαλε τα κλάματα

Στο δικαστήριο ο 32χρονος πατέρας – δολοφόνος, «έσπασε» και έβαλε τα κλάματα. Ο εισαγγελέας πάντως τον κατακεραύνωσε στην αγόρευσή του.

«Σε μια πράξη ανείπωτης σκληρότητας, ο πατέρας που στέκεται μπροστά σας έβαλε στη σειρά τα τρία μικρά αγόρια και τα εκτέλεσε στο ίδιο του το σπίτι με μια καραμπίνα. Ξέρουμε ότι ένα από τα αγόρια κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι. Ξέρουμε επίσης – από παραδοχή του ίδιου του πατέρα – ότι κυνήγησε αυτό το αγόρι, το έσυρε πίσω στο σπίτι και το εκτέλεσε μπροστά σε μάρτυρες» είπε ο εισαγγελέας, Ντέιβιντ Γκαστ.

«Ξέρουμε ότι ένα από τα αγόρια κατάφερε να ξεφύγει και έτρεξε σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι. Ξέρουμε επίσης – από παραδοχή του ίδιου του πατέρα – ότι κυνήγησε αυτό το αγόρι, το έσυρε πίσω στο σπίτι και το εκτέλεσε» δήλωσε ο Γκαστ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Doerman ομολόγησε ότι σχεδίαζε τη δολοφονία των αγοριών «εδώ και μήνες».

«Η χειρότερη εγκληματική πράξη που έχω δει»

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ χαρακτήρισε τους φόνους των αγοριών τη «χειρότερη εγκληματική πράξη» που έχει δει στην καριέρα του.

Το δικαστήριο όρισε την εγγύηση αποφυλάκισης του πατέρα στο αστρονομικό ποσό των 20 εκατ. δολαρίων.

Πώς γλίτωσε η θετή κόρη του

Μέσα στον πανικό που επικρατούσε κατά την επίθεση του 32χρονου στα παιδιά του, η 14χρονη θετή του κόρη κατάφερε να αποδράσει και έτρεξε να καλέσει βοήθεια.

Η γειτόνισσα που κάλεσε την Άμεση Δράση είπε κατά τη διάρκεια της κλήσης της, ότι προσφέρθηκε να πάρει το κορίτσι στο αμάξι της αλλά εκείνη αρνήθηκε, λέγοντας ότι «δεν μπορούσε να αφήσει την οικογένειά της» και συνέχισε να τρέχει προς τον σταθμό της Πυροσβεστικής.

Καθόταν ήρεμος στα σκαλιά

Η σύλληψη του 32χρονου καταγράφηκε σε βίντεο από τους αστυνομικούς που έκαναν την επιχείρηση για να πιάσουν τον πατέρα δολοφόνο. Στις εικόνες ο πατέρας κάθεται στα σκαλιά του σπιτιού του με το όπλο της δολοφονίας.

Οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν εύκολα χωρίς αντίσταση, υπό τους ήχους από τα γαβγίσματα των σκυλιών του. Στο βάθος ακούγεται μια γυναίκα να κλαίει και να φωνάζει.

Ο Doerman σε κάποια στιγμή της σύλληψης που οι αστυνομικοί τον έχουν ακινητοποιήσει, τους ζητάει να γυρίσει ανάσκελα λέγοντας τους: «Δεν θα βλάψω κανέναν» και τονίζοντας ότι είναι ήρεμος.

Λίγο μετά σκέφτεται και τα σκυλιά του και λέει στους αστυνομικούς να προσέξουν για να μην τους δαγκώσουν.

Καθ’ οδόν προς το περιπολικό, τους ζητά από τους αστυνομικούς να βγάλουν το πορτοφόλι από την πίσω τσέπη του και να του το δώσουν.

«Βούλωσέ το. Έχεις το δικαίωμα να μη μιλήσεις. Χρησιμοποίησέ το», ήταν η απάντηση του αστυνομικού που είχε μόλις αντικρίσει το αποτρόπαιο θέαμα των τριών δολοφονημένων παιδιών.