Σε ένα θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση δολοφονίας της  Αναστάζια στην Κω καθώς οι Αρχές επανεξετάζουν όλα τα δεδομένα, «ξεσκονίζουν» τα τηλέφωνα και τα μηνύματα τόσο της άτυχης κοπέλας, όσο και του 32χρονου βασικού υπόπτου.

Το βασικό ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. στο κομμάτι των ερευνών εστιάζεται μέχρι στιγμής στον 32χρονο από το Μπαγκλαντές με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα, τονίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση του εγκλήματος. Αύριο, εξάλλου, αναμένεται να καταθέσει και το ερώτημα είναι εάν θα αλλάξει στάση μετά τα στοιχεία που έρχονται καθημερινά στο φως.

Τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, δείχνουν έναν μαρτυρικό θάνατο για την άτυχη κοπέλα και μένει να φανεί με σιγουριά, ποιος είναι πίσω από το στυγερό έγκλημα, εάν ήταν ένας ο δράστης, εάν υπήρχε συνεργός αλλά και να διαλευκανθεί και ένα άλλο κρίσιμο σημείο, το οποίο αφορά στη μεταφορά της σορού στο σημείο που βρέθηκε, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του 32χρονου.

Τα ερωτήματα πάντως παραμένουν πολλά και βασανιστικά. Είναι δυνατόν να ήταν η σορός εδώ και μέρες στο σημείο που βρέθηκε και να μην είχε εντοπιστεί;

Στοιχεία σοκ

Υπενθυμίζεται ότι η σορός της Αναστάζια εντοπίστηκε ανάμεσα σε κλαδιά, με το μισό της σώμα σκεπασμένο με σακούλα και το άλλο μισό σκεπασμένο με αρμυρίκια και κλαδιά.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου η ασφυξία, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε, εάν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν η 27χρονη είχε βιαστεί, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της επόμενη ημέρας χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Πλέον περισσότερα στοιχεία αναμένονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα δείγματα που ελήφθησαν από νύχια και άλλα σημεία της σορού.

Αντιφάσεις

Το πρωί της Τρίτης, μίλησε στο MEGA η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει δράστης ανθρωποκτονίας, καθώς ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή.

«Οι πληροφορίες που έχει η αστυνομία είναι ότι η κοπέλα βρισκόταν σε κατάσταση μέθης. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν έχει αντοχές να αντισταθεί σε κάτι που κάποιος του προτείνει, γι’ αυτό και ο εισαγγελέας πρότεινε αυτή τη δίωξη», εξήγησε.

Στη συνέχεια ανέφερε πως σε τέτοια εγκλήματα αρχικά οι υποψίες των Αρχών ξεκινούν από το περιβάλλον του θύματος. Η κ. Δημογλίδου εκτίμησε πως το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης, καθώς και τα στοιχεία από το σπίτι του 32χρονου κατηγορούμενου θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η ίδια πάντως, πρόσθεσε ότι ο βασικός ύποπτος έχει υποπέσει σε αντιφάσεις, χωρίς όμως να δώσει άλλα στοιχεία εκτιμώντας ωστόσο ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις στην υπόθεση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης μίλησε το πρωί στον ANT1, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ομολογήσει κανένας.

Η ανακρίτρια καλεί εκ νέου όλους σε νέες καταθέσεις, αυτό σημαίνει ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν κενά που ίσως είχε η αρχική δικογραφία, είπε αρχικά σημειώνοντας ότι έχουν περάσει εννέα μέρες από την στυγερή δολοφονία της 27χρονης και ακόμα δεν έχει ομολογήσει κάποιος.

Όπως είπε ο κ. Καλλιακμάνης, υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα όπως το σημείο που βρέθηκε το πτώμα, αν το πτώμα μεταφέρθηκε μετά και πως.

Για την δολοφονία της 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία μίλησε στην ΕΡΤ και ο έμπειρος δημοσιογράφος, Πάνος Σόμπολος, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα εξιχνιαστεί σύντομα.

«Θα μιλήσουν οπωσδήποτε τα κινητά τηλέφωνα του θύματος, της άτυχης αυτής κοπέλας, του φίλου της, των όποιων γνωστών τους που είχαν επαφές τελευταία. Θα μιλήσουν επίσης στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας όλα όσα έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί από τον τόπο και από τα σπίτια που έκαναν τις έρευνες» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σόμπολο μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και από τα εγκληματολογικά εργαστήρια αλλά και από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διερευνά αυτές τις υποθέσεις, θα πέσει φως στην όλη υπόθεση που όπως είπε, «θυμίζει το άλλο μεγάλο έγκλημα με την κοπέλα στη Ρόδο (την Eλένη Τοπαλούδη) που την χτύπησαν, την στραγγάλισαν, την πέταξαν την άτυχη κοπέλα στη θάλασσα».

Τα πειστήρια που θα μας δώσουν το δράστη

Στην νέα γυναικοκτονία στην Κω που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα αναφέρθηκε και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ, δίνοντας τις δικές του εκτιμήσεις για την υπόθεση.

Ο κ. Λέων μιλώντας για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, τόνισε ότι όταν μια σορός βρίσκεται εκτεθειμένη, η σήψη έρχεται πολύ πιο γρήγορα.

«Μπορώ να σας πω ακόμα και τρεις φορές πιο γρήγορα απ’ ότι για παράδειγμα μια σορός η οποία έχει ενταφιαστεί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άρα, πρόσθεσε,  «σίγουρα η αποσύνθεση είχε επέλθει σε τέτοιο βαθμό που δημιούργησε εκ των πραγμάτων δυσκολίες στον ιατροδικαστή. Βέβαια πρέπει να πούμε ότι είναι ακόμα νωρίς, έτσι για να έχουμε την πλήρη εικόνα» .

Σε άλλο σημείο, ανέφερε ότι πέρα από τις ιστολογικές εξετάσεις και οι τοξικολογικές εξετάσεις από την άτυχη κοπέλα νομίζω ότι θα μας δώσουν μια εικόνα. Μια εικόνα που πιθανά να εξηγεί και γιατί δεν έχουμε τέτοιους τραυματισμούς σοβαρούς ώστε να συνάδουν με ένα είδος εν πάση περιπτώσει ασφυκτικού θανάτου και να μπορούν να μας καθορίσουν επακριβώς τον μηχανισμό του θανάτου».

Μιλώντας για τα στοιχεία που θα οδηγήσουν τις έρευνες στον δράστη της δολοφονίας, ανέφερε ότι «σημαντικό ρόλο θα παίξουν και τα πειστήρια τα οποία έχουν συλλεγεί αλλά και σημεία από το σώμα της σορού τα οποία μπορούν να μας δώσουν πράγματι τον δράστη της υπόθεσης».