Κάτι σε επιβεβαίωση ενός… χρησμού που θρέφεται με συνέχεια ολόκληρη την ποδοσφαιρική σεζόν. Έχει «θέμα» η κ-17 ομάδα του Ολυμπιακού, με κυβικά που της έχουν προσφέρει καιρό τώρα τον άτυπο τίτλο της καλύτερης στην Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να το πάρει και… γραπτώς: 2-0 τον Άρη στον πρώτο ημιτελικό του final four του Πανθεσσαλικού. Και την φυσικά με εισιτήριο στην τσέπη για τον τελικό της Κυριακής (17.00, ο αντίπαλος θα προκύψει από το ζευγάρι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που συγκρούεται στις 20.00).

Σκόρερ για τους Ερυθρόλευκους; Οι συνήθεις ύποπτοι. Δύο παιδιά που έχουν συζητηθεί όσα λίγα πριν καν κλείσουν τα 17 τους χρόνια. Ο αρχηγός Χρήστος Μουζακίτης που άνοιξε το σκορ από τη βούλα του πέναλτι (45΄+3΄) και ο Χαράλαμπος Κωστούλας που έδωσε τέλος στην αγωνία (82΄). Πρωταθλητές και με την κ-19 οι δύο τους, ήρθαν τώρα να προσθέσουν και άλλη ισχύ στην μηχανή της κ-17. Και τα καταφέρνουν μια χαρά όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος σε ολόκληρη τη διαδρομή του τελικού. Έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 5΄(Λίγδας), τις ζευγάρωσε με τον Λιατσικούρα (22΄) και είδε τον κόπο του να ανταμείβεται πριν την ανάπαυλα: Στο 44′ ο Πνευμονίδης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε δυνατά, με τον Κουτρουλίδη να σώζει ξανά. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κωστούλας μπήκε στην περιοχή, προσπάθησε να περάσει τον κίπερ, ωστόσο κέρδισε το πέναλτι, για ανατροπή. Ο Μουζακίτης έστησε την μπάλα στα έντεκα βήματα και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0.

Το προβάδισμα δεν άλλαξε και την εικόνα. Κάθε άλλο γυρίζοντας πίσω το φιλμ: Στο 53′ ο Μουζακίτης κέρδισε ένα μακρινό φάουλ και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον νεαρό Κουτρουλίδη, με την μπάλα να περνάει οριακά εκτός. Ένα λεπτό αργότερα ο Πνευμονίδης βρέθηκε απέναντι από τον κίπερ του Άρα, προσπάθησε να πασάρει στον Κωστούλα, ωστόσο ο Σεβαστίδης έβαλε το πόδι του και έκοψε τη μπάλα προ κενής εστίας.

Στο 66′ ξανά ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά σε σέντρα, σκόραρε, αλλά ο διαιτητής το ακύρωσε για οφσάιντ. Έξι λεπτά αργότερα ο Τουφάκης έκλεψε την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή και αφού βρίσκει χώρο, σουτάρει, με την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Και στο 82΄τελείωσαν όλα από τον χαρισματικό φορ του Ολυμπιακού, τον γιο του Θανάση Κωστούλα, που πανηγύρισε μάλιστα με… πυροβολισμούς, αλά… Ελ Αραμπί.

Άρης: Κουτρουλίδης, Πείτσης, Καραγκεβρούβης (64′ Ρούτσης), Μαγής (39′ Σεβαστίδης), Κούλα (76′ Σιταράς), Κουκίδης, Χαρούπας (76′ Τότσικας), Χατζόπουλος, Καραμανλής (64′ Γεωργίου), Δημητρακόπουλος, Βέργας

Ολυμπιακός: Κουράκλης, Σουλανιάκου, Αλαφάκης, Δάμα, Παναγάκος, Μουζακίτης, Λίγδας (62′ Δαρβίρας), Λιατσικούρας (85′ Κτένας), Κωστούλας (85′ Σούφκας), Τουφάκης (85′ Πλειώνης), Πνευμονίδης (77′ Φίλης)