Το «Καφενείο των Φιλάθλων» έχασε τη φωνή του. Ο θρυλικός του οικοδεσπότης, Γιώργος Γεωργίου έχασε τη μάχη με τη ζωή σε ηλικία 71 ετών.

Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο νοσοκομείο Αγιος Σάββας, ο δημοσιογράφος, έφυγε νικημένος από τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 7 Ιουνίου στις 10:30 στο νεκροταφείο Ζωγράφου.

Ο Γιώργος Γεωργίου έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την στήλη που διατηρούσε στην εφημερίδα «Φίλαθλος» και στη συνέχεια μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή του «Το καφενείο των Φιλάθλων».

Το χιούμορ του ήταν παροιμιώδες και οι ατάκες του έγραψαν ιστορία.

Από το ραδιόφωνο στην τηλεόραση

Η εκπομπή του, κυριολεκτικά ήταν αυτό που έλεγε ο τίτλος της και μεταδίδονταν τηλεοπτικά από το Κανάλι 5 και ραδιοφωνικά στον Sprint FM. Υπήρξε η πρώτη ευρείας ακροαματικότητας εκπομπή στην Ελλάδα, που παρείχε βήμα στους φιλάθλους για να εκφράσουν τις απόψεις τους σχετικά με τα αθλητικά δρώμενα και όχι μόνο.

Ο Γεωργίου «έκλεινε» κάποιο καφενείο ή κάποια καφετέρια που γέμιζε από κόσμο και για αρκετή ώρα συνομιλούσε με τους θαμώνες όχι μόνο για ποδόσφαιρο και μπάσκετ αλλά γενικά για τα αθλητικά γεγονότα και παρατράγουδα.

Πολλές φορές η κατάσταση ξέφευγε, καθώς δεν είχαμε απλά τσακωμούς μεταξύ των παρευρισκόμενων που υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες, αλλά και ξύλο όπως είχε ένα βράδυ στο Παγκράτι.

Μια επεισοδιακή εκπομπή στον Βύρωνα ήταν και η αφορμή για να διακόψει ο Γιώργος Γεωργίου τις επισκέψεις του στα καφενεία και να συνομιλεί με τηλεφωνικές γραμμές από το στούνιο.

Τότε στην εκπομπή εκείνη οπαδοί της Δόξας Βύρωνα μετέτρεψαν τον χώρο σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, με συνθήματα ακατάλληλα για ανηλίκους, ανταλλάσσοντας «γαλλικά», βρίζοντας και σπρώχνοντας τους πάντες.

Οι ατάκες του που έγιναν viral

Ποιος δεν θυμάται το Γεωργίου speaking ή το «Ημαρτον ρε».

Ο Γιώργος Γεωργίου είχε έναν μοναδικό τρόπο να σχολιάζει τα πάντα. Οι ατάκες του πολλές φορές ήταν κοφτές και φαρμακερές.

Μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές του ατάκες ήταν:

-Ήμαρτον ρεεεεε. Ξανά-μανα ήμαρτον

-Πολύ κλο κλο και από αυγό τίποτα.

– Γιώργο σε πάω ρε, τα λες έξω απ’τα δόντια.

– Ποια δόντια ρε;

– Λίρα εκατό αυτό που σου λέω

– Γιώργο, ωραίο πουκάμισο: Να στο δώσω να πας να κοινωνήσεις;

– Η μπάλα στο μπακλαβαδωτό.

– Ρε, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής είναι τόσο άτεχνος, που και με σαγιονάρες να παίξει θα πατήσει τα κορδόνια του.

Η σπάνια νόσος του γιου του

Στην προσωπική του ζωή σήκωνε το δικό του «σταυρό», καθώς ο γιος του διαγνώστηκε από μικρή ηλικία με τη σπάνια εκφυλιστική νόσο «αταξία του Φρίντριχ», και τελικά πέθανε το 2017.

Όπως είχε ο ίδιος δηλώσει, όταν έμαθε το τι έχει ο Τάσος, ξύπνησε το άλλο πρωί με ασπρισμένα μαλλιά και τα δόντια του να πέφτουν.

«Όταν η πρώτη μου γυναίκα έμαθε ότι η ασθένεια του γιου μας δεν έχει επιστροφή, πήγε να αυτοκτονήσει. Σηκώθηκα το πρωί, είδα τα μαλλιά μου άσπρα, έτρωγα ψίχα ψωμί και έσπαγαν τα δόντια μου από τη στενοχώρια. Η μεγάλη πληγή για μένα ξέρεις ποια ήταν; Τον κοίταζα κι έλεγα… τι αισθάνεται αυτό το παιδί μέσα του. Δεν τον ρώτησα ποτέ. Ούτε αυτός μου το είπε, αλλά καταλάβαινα τι είχε μέσα του» είχε δηλώσει.