Σοκαρισμένη παραμένει η Ρόδος από τον θάνατο του τουρίστα,  Σκοτ Σέντον στην παραλία της Αγίας Αγάθης όταν χτυπήθηκε από κεραυνό, ωστόσο η οικογένειά του δίνει νέα εκδοχή για τις συνθήκες που συνέβη το τραγικό δυστύχημα με θύμα τον 26χρονο.

Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο νεαρός έκανε σερφ και ξέσπασε βροχή, ωστόσο παρά τις εκκλήσεις των υπολοίπων να βγει έξω, αυτός παρέμενε μέσα στη θάλασσα.

Όμως η συντετριμμένη οικογένεια του Σκοτ Σέντον θέλοντας να δείξει ότι 26χρονος δεν φέρθηκε απερίσκεπτα δημοσίευσε μέσω της Daily Mail ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται ο Σκοτ να γελάει και να κάνει αστεία με έναν φίλο καθώς έβγαινε από τη θάλασσα λίγα λεπτά πριν τον χτυπήσει ο κεραυνός.

Σύμφωνα με τη  Daily Mail ο Σκοτ Σέντον χτυπήθηκε από τον κεραυνό λίγα λεπτά αφότου βγήκε από το νερό με τον ουρανό να είναι καθαρός και όπως σημειώνει το βίντεο δείχνει τον 26χρονο πολύ χαρούμενο, ενώ δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον δείχνει να είναι σε προφανή κίνδυνο καθώς η καταιγίδα που είχε ξεσπάσει δείχνει να έχει περάσει.

«Ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει»

Η συντετριμμένη μητέρα του Σκοτ δήλωσε ότι περνούσε «τις καλύτερες στιγμές της ζωής του» πριν από τον τραγικό θάνατό του στο φρικτό δυστύχημα το απόγευμα της Δευτέρας, όταν, όπως είπε, «ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει».

Τα πρώτα δημοσιεύματα από την Ελλάδα γράφει ακόμα η Daily Mail ανέφεραν πως ο κεραυνός χτύπησε τον Σκοτ ενώ βρισκόταν στη θάλασσα με τη στενή του φίλη, την 26χρονη Άννα Βίνταμουρ, να τον παρακαλά να βγει.

Ωστόσο η μητέρα και ο πατέρας του Σκοτ που βρίσκονταν στο ασθενοφόρο καθώς οι τραυματιοφορείς προσπαθούσαν να σώσουν τη ζωή του 26χρονου, δήλωσαν πως ο καιρός ήταν ηλιόλουστος και μια προηγούμενη καταιγίδα είχε προφανώς περάσει.

Επισημαίνουν ότι το βίντεο δείχνει ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη επικείμενης καταιγίδας, καθώς επέστρεψε στην παραλία το απόγευμα της Δευτέρας υπό το φως του ήλιου και μερική μόνο συννεφιά.

Η οικογένειά του επιμένει πως ο Σκοτ ήταν έμπειρος σέρφερ και γνώριζε τους κινδύνους της θάλασσας και του καιρού στην Ελλάδα, όπου ζούσαν για χρόνια πριν επιστρέψουν στο Λίβερπουλ.

«Δεν ήταν κάποιος ανόητος τουρίστας που ανεβαίνει σε μια σανίδα για να πάει κάπου επικίνδυνα»

Ο πατέρας του, ο 68χρονος Στίφεν, δήλωσε στην Daily Mail: «Ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια. Γνωρίζει και σέβεται το νερό. Δεν ήταν κάποιος ανόητος τουρίστας που ανεβαίνει σε μια σανίδα για να πάει κάπου επικίνδυνα. Γελούσε, βγαίνοντας από το νερό. Έβαλαν τις σανίδες στην ακτή και στέκονταν στην εξέδρα αγκαλιά. Δεν κινδύνευε και δεν τον έσυραν από το νερό».

Ο Σκοτ που ζούσε με την αδερφή του Λέιλα και τον πατέρα του στο Λίβερπουλ περιγράφεται από τους στενούς του φίλους ως «ένα υπέροχο παιδί» και «πραγματικά δημοφιλής». Ένας μανιώδης αθλητής, ο οποίος είχε σπουδάσει πολιτικός μηχανικός και εργαζόταν σε οικοδομικές επιχειρήσεις.

Μιλούσε ελληνικά και ήταν τακτικός επισκέπτης στο εξοχικό της οικογένειας στη Ρόδο. «Δεν ήταν τουρίστας και γνώριζε και σεβόταν το νερό», είπε ο πατέρας του. «Οι ντόπιοι τον αγαπούσαν και πήγε εκεί σχολείο. Είμαστε συντετριμμένοι. Δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την απώλειά του», είπε ακόμα ο πατέρας του.

Η 24χρονη Άννα, από το Μπέλφαστ, η οποία ήταν φίλη με τον Σκοτ αλλά όχι σύντροφός του, ήταν αυτή που τράβηξε το βίντεο, πέντε λεπτά πριν χτυπηθεί από τον κεραυνό.

Η μητέρα του Σκοτ, η 56χρονηΤζάκι, δήλωσε στην Daily Mail: «Βγήκαν από το νερό και ήταν τόσο χαρούμενοι. Γελούσαν και ζήτησαν να τραβήξει το βίντεο, ενώ δεν υπήρχε κίνδυνος. Κατέβασαν τις σανίδες του και ο κεραυνός τον χτύπησε στο πίσω μέρος του λαιμού».

«Ο Σκοτ δεν είχε μεταλλικά αντικείμενα επάνω του, μόνο δύο μικρά σκουλαρίκια. Φαινόταν πως η καταιγίδα είχε περάσει, ο κίνδυνος είχε φύγει. Ήταν απλά ένα φρικτό ατύχημα. Δεν βρισκόταν επάνω στη σανίδα. Όταν ο Σκοτ έπεσε, έπεσε στο νερό. Ήταν πολύ βαρύς για να τον σηκώσει η Άννα και έτσι ένας Βραζιλιάνος ήρθε για να βοηθήσει», προέθεσε.

«Ο γιος μου είχε βγει από τη θάλασσα και περνούσε τόσο όμορφα, αλλά ο Θεός αποφάσισε να τον πάρει. Ο κεραυνός τον χτύπησε μέσα σε μια στιγμή. Ήταν ένα τρομερό, θλιβερό πράγμα αυτό που συνέβη. Του είχα στείλει μήνυμα να μην ξαναμπεί στη θάλασσα και του είπα ότι ερχόταν καταιγίδα, ώστε να είναι ενήμερος», συμπλήρωσε.

Οι γονείς του είχαν πάει να τον παραλάβουν για να τον πάνε σπίτι, αλλά τότε είδαν ένα ασθενοφόρο.

Η Τζάκι και ο Στίφεν είχαν πάει να τον παραλάβουν για να τον πάνε σπίτι, αλλά τότε είδαν ένα ασθενοφόρο.

«Είδα το πόδι του γιου μου»

Προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η μητέρα του είπε: «Καθώς πλησιάζαμε στο ασθενοφόρο, είδα το πόδι του γιου μου. Είδα την Άννα και μου είπε ‘χτυπήθηκε’. Σκέφτηκα ότι τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο ή σκάφος. Ο Στίφεν ήταν στο πάτωμα του ασθενοφόρου και έκλαιγε. »Είναι ο γιος μου», έλεγε». Όπως περιγράφει η μητέρα του 26χρονου, ο πατέρας του και οι νοσηλευτές του έκαναν ΚΑΡ.Π.Α. ωστόσο, δεν αντιδρούσε.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο, όπως είπε η μητέρα του: «Πάλευαν να τον σώσουν για μία ώρα. Του έδωσαν αδρεναλίνη. Τους παρακαλούσα: ‘Δώστε του άλλη μία φορά’. Και του έδωσαν. Προσπάθησαν και δεν επρόκειτο να τα παρατήσουν. Αλλά είχε φύγει. Ρώτησα τον γιατρό εάν είχαν βρει νερό στους πνεύμονές του, γιατί δεν ήξερα ότι τον είχε χτυπήσει κεραυνός».

«Ο Σκοτ ήταν θαρραλέος, ένας και μοναδικός. Ένα φανταχτερό όμορφο ξανθό αγόρι. Θα έπιανε ένα χταπόδι και θα το έδινε στους ντόπιους», προσέθεσε.

Η αδελφή του, Λέιλα, είπε: «Τη στιγμή που βγήκαν από το νερό, είχε λιακάδα. Όταν ήταν στις σανίδες τους, είδαν μια μικρή αστραπή, αλλά όταν μπήκαν μέσα είχε ήδη περάσει. Δεν έβρεχε καταρρακτωδώς ούτε άστραφτε. Ο κίνδυνος είχε περάσει».

«Είμαι μουδιασμένη που τον έχασα. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι αλήθεια. Τον λάτρευα», κατέληξε.