Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια διοργανώνουν την Τετάρτη 7 Ιούνη οι αγρότες της περιοχής για τη μη κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν μία σειρά καλλιεργειών όπως τα κεράσια, τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τα ροδάκινα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», οι παραγωγοί διαμαρτύρονται για τη μη κάλυψη των ζημιών από τον ΕΛΓΑ, που προέκυψαν από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες του προηγούμενου διαστήματος με αποτέλεσμα «πολλοί παραγωγοί για άλλη μια χρονιά να μένουν χωρίς εισόδημα, να μην μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και πολύ περισσότερο να ζήσουν τις οικογένειες τους».

Έτσι απαιτούν:

  • Την κάλυψη των ζημιών σε όσα προϊόντα (κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, ροδάκινα κ.α.) υπάρχει απώλεια παραγωγής και την άμεση αποζημίωση τους από τον ΕΛΓΑ.
  • Την πρόσληψη ειδικευμένου επιστημονικού δυναμικού στον οργανισμό, μέσα μεταφοράς, κάλυψη κόστους μετακίνησης τους ώστε να προχωρήσουν γρήγορα οι εκτιμήσεις.
  • Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να τα αναγνωρίζει και να αποζημιώνει το 100% της ζημίας από όλα τα φυσικά φαινόμενα και τις νόσους με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.