Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεθ δήλωσε σήμερα ότι θα διαλύσει τη βουλή και ότι η χώρα θα διενεργήσει πρόωρες εκλογές στις 23 Ιουλίου έπειτα από τα αποτελέσματα στις χθεσινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Χθες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ υπέστη εξαιρετικά βαριά ήττα στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αποτέλεσμα που χαρακτηρίζεται κακός οιωνός ως προς την παραμονή του στην εξουσία. Από τις εκλογές βγήκαν νικητές το Λαϊκό Κόμμα και το ακροδεξιό Vox.

Το διάγγελμα Σάντσεθ

«Πήρα την απόφαση βλέποντας τα αποτελέσματα των εκλογών χθες», είπε ο Πέδρο Σάντσεθ απευθυνόμενος στους πολίτες με διάγγελμα.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα διαλυθεί η Βουλή και θα διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 23 Ιουλίου.

«Παρότι οι χθεσινές εκλογές είχαν τοπικό και περιφερειακό χαρακτήρα, η ψήφος στέλνει ένα μήνυμα που πάει πέρα αυτό. Αυτός είναι ο λόγος που- ως πρωθυπουργός και γενικός γραμματέας του Σοσιαλιστικού Κόμματος- παίρνω προσωπικά τα αποτελέσματα», επεσήμανε ο Πέδρο Σάντσεθ.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters