«Να ανασυγκροτηθούμε άμεσα και να δώσουμε τη μάχη κατά της Δεξιάς», αλλά με ποιους; αναρωτιούνται πολλοί μετά την είδηση ότι ο Νίκος Μαραντζίδης, καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, συγγραφέας και αρθρογράφος, που έχει πολλές φορές βρεθεί στο στόχαστρο για τις απόψεις του σε ευαίσθητα και κρίσιμα για την Αριστερά ζητήματα, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό της προεκλογικής καμπάνιας.

Ο Νίκος Μαραντζίδης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται ακόμη επισήμως, αλλά ούτε -και αυτό είναι το κύριο- διαψεύδονται, θα έχει την ευθύνη σχεδιασμού της προεκλογικής εκστρατείας του Αλέξη Τσίπρα, θα ανήκει στο think tank που θα παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις και θα προτείνει τις επόμενες κινήσεις βάσει των στοιχείων που θα αναλύει.

Ήδη πολλοί μιλάνε για νέο αυτογκόλ σε ότι αφορά την προσέγγιση αριστερού προοδευτικού κόσμου θυμίζοντας τις απόψεις που έχει εκφράσει, αλλά και τα βιβλία που έχει γράψει ο Νίκος Μαραντζίδης για το ΕΑΜ, τον εμφύλιο, το ΚΚΕ, κλπ, προκαλώντας οργισμένες αντιδράσεις από αριστερούς.

Η επιλογή Μαραντζίδη σκίασε και τη συνεδρίαση της νέας Εκλογικής Επιτροπής που αναλαμβάνει να «τρέξει» το κόμμα μέχρι τις νέες εκλογές ξεκαθαρίζοντας το πολιτικό στίγμα και φροντίζοντας το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ να φθάσει και να γίνει κατανοητό στην κοινωνία.

Ενδεικτικό, ότι πρώτο θέμα στις συζητήσεις στην κόκκινη twitterόσφαιρα δεν είναι αυτό, αλλά η επιλογή Μαραντζίδη, με τα σχόλια να είναι ιδιαιτέρως επικριτικά απορρίπτοντας κατηγορηματικά την επιλογή αυτή. Μιλούν για «σεσημασμένο αντικομουνιστή», «εκφραστή της θεωρίας των δύο άκρων», «παραχαράκτη της ιστορίας» και εξαπολύουν προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα χρεώνοντάς του την επιλογή, με κάποιους μάλιστα να μην διστάζουν να καταλήξουν και στο σκληρό συμπέρασμα ότι «Αριστερός και ΣΥΡΙΖΑ» είναι πλέον έννοιες ασύμβατες.

Ακόμη και οι ψυχραιμότεροι πάντως ζητούν σοβαρότητα και επιλογές που δεν θα αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ που ανάλογες ακροβασίες τις πλήρωσε ακριβά.

Πυρ ομαδόν από το twitter