Μέχρι τα Κύθηρα έφτασαν τουρκικά αλιευτικά για να ψαρέψουν, τα οποία ρίχνοντας τα δίχτυα τους σήκωσαν και σημαία κοντά στις ακτές του νησιού. Το περιστατικό συνέβη πριν περίπου 10 ημέρες όπως κατήγγειλε ο Γιώργος Κοντολέων, πρόεδρος Αλιευτικού Συλλόγου Κυθήρων.

Ο ψαράς, ο οποίος έχει στην κατοχή του φωτογραφίες από το συμβάν σημείωσε πως «τα τουρκικά αλιευτικά περνάνε πολύ κοντά στη στεριά. Εάν εμείς περνούσαμε τόσο κοντά στην Τουρκία σίγουρα θα μας είχαν βυθίσει… Και δεν θα πηγαίναμε και εκεί».

«Πάντα υπάρχει ένας φόβος»

«Πάντα υπάρχει ένας φόβος… Γιατί περνάνε;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντολέων αναφέροντας  πως οι Τούρκοι ρίχνουν ακόμα και δίχτυα εκεί.

Σε ερώτηση για το εάν έχει δει ο ίδιος το Λιμενικό να προσπαθεί να τους παρεμποδίσει να ψαρέψουν εντός των ελληνικών υδάτων, ο κ. Κοντολέων απάντησε στο Open: «Δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο».

Μιλώντας στην ο Ν. Σπανός, υποναύαρχος ε.α., είπε πως οι Τούρκοι ρίχνουν ιχθυοκλωβούς, κάτι το οποίο είναι παράνομο εάν δεν έχουν λάβει άδεια για τη ρυμούλκησή τους. «Εάν ψαρεύουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα θα έπρεπε να συλληφθούν»,  ανέφερε επίσης.

Δεν έχει γίνει γνωστό, εάν τα τουρκικά αλιευτικά έχουν ελεγχθεί από το Λιμενικό Σώμα.