Ήταν απολύτως αναπόφευκτο να μην βγούνε «τα μαχαίρια» μεταξύ Βελόπουλου και Νατσιού, του αρχηγού της «Νίκης».

Η «Νίκη», κόμμα – μετεωρίτης, εμφανίστηκε ξαφνικά, κινήθηκε κυρίως στην βόρεια Ελλάδα και απέσπασε ένα 2,9%. Ποιες οι θέσεις της; Θεολογικές, οικογενειακές, πατριωτικές. Όπως η ακροδεξιά ορίζει τον πατριωτισμό, δηλαδή.

Βασικές προγραμματικές θέσεις είναι:

Κατάργηση της «προδοτικής» Συμφωνίας των Πρεσπών.

Νέα συγγράμματα Γλώσσας, Ιστορίας και Θρησκευτικών – Κατάργηση της «δήθεν» σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης.

Νέο καθεστώς Μετοίκων αντί της απόκτησης ελληνικής υπηκοότητας και ιθαγένειας από μετανάστες και πρόσφυγες.

Διαχωρισμός Κράτους – Κομμάτων («Τα κόμματα βλάπτουν σοβαρά την Ελλάδα»)

Οικονομική και Ηθική Επιβράβευση της Πολυτεκνίας ( η ΝΙΚΗ αποδοκιμάζει τις εκτρώσεις, τις επεμβάσεις αλλαγή φύλου και την «διατάραξη» των παραδοσιακών ρόλων στην οικογένεια).

Μάλιστα, μαζί τους πολιτεύεται η ανιψιά του Αγίου Παΐσιου.

Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Κυριάκο Βελόπουλο; Ότι η Βόρεια Ελλάδα ήταν το δικό του «γήπεδο». Αντιεμβολιαστές, μακεδονικό ζήτημα, θρησκεία, οικογένεια, πατρίδα. Κοινώς, η ίδια ατζέντα.

Το ζήτημα είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δει αρκετά «κόμματα του πενταλέπτου» να έχουν μια κοινοβουλευτική θητεία. Αν ο κος Βελόπουλος θέλει να αποδειχθεί σταθερή δύναμη στην περιοχή της ακροδεξιάς, πρέπει να μη χάσει από τον Νατσιό. Τον οποίο κατηγορεί ως κατευθυνόμενο από τη ΝΔ , για να πλήξει την Ελληνική Λύση.

Το μεγάλο πρόβλημα με τους διεκδικητές του «απόλυτου ακροδεξιού» του Βορρά, είναι ο λαός που συσπειρώνουν. Είδαμε πώς μπορεί να εκφραστεί αυτό το πρόβλημα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με την βόρεια Ελλάδα να έχει τα περισσότερα, κατά αναλογία, κρούσματα και, κατά συνέπεια, θανάτους.

Ακολουθώντας την γραμμή μιας άλλης «Λέγκας του Βορρά», της ιταλικής, ειδικά το κόμμα Νατσιού υιοθετεί αυθεντικές φασίζουσες ιδέες, όπως τον διαχωρισμό Κράτους – Κομμάτων.

Πάντως, το μεγάλο στοίχημα του Κυριάκου Βελόπουλου είναι σε αυτές τις πολωμένες δεύτερες εκλογές να μην έχει μεγάλη -και αναπόφευκτη- διαρροή ψήφων και, για να διατηρήσει τουλάχιστον το ποσοστό του, να τις αποσπάσει από τη «ΝΙΚΗ».  Η «ΝΙΚΗ» θέλει, αντίστοιχα, με κάθε τρόπο να αποσπάσει κόσμο από τον Βελόπουλο, ενώ στην πραγματικότητα απευθύνονται στον ακριβώς ίδιο κόσμο.

Ένα παλιό αστείο που λέγαμε μεταξύ μας, αποδείχθηκε μέσα στα χρόνια πρριγραφικότατο: ότι την ακροδεξιά αν την κλείσεις σε μια μπυραρία, θα αλληλοεξοντωθούν, όπως στη «νύχτα των μεγάλων μαχαιριών».