Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε το μεσημέρι της Τρίτης με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για την παραλαβή της τρίτης διερευνητικής εντολής απόψε στις 18:30.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα κατά τη συνάντησή του με την κα Σακελλαροπούλου, ο Αλέξης Τσίπρας, δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή, καθώς όπως εξήγησε δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για σχηματισμό κυβέρνησης.

Κάτι που δεν αποκλείεται να πράξει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Με το βλέμμα στις δεύτερες κάλπες

Εφόσον και ο κ. Ανδρουλάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή τότε σύμφωνα με το Σύνταγμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα καλέσει στο Προεδρικό Μέγαρο τους αρχηγούς όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έχουν προκύψει από τις εκλογές, για τη διερεύνηση του σχηματισμού Κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Bουλής.

Εάν και αυτή η προσπάθεια αποδειχθεί άκαρπη, τότε η κα Σακελλαροπούλου θα επιδιώξει τον σχηματισμό υπηρεσιακής Κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής από όλα τα κόμματα της Bουλής για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Στόχος  των πολιτικών δυνάμεων είναι η επίσπευση των διαδικασιών για σύγκληση και ορκωμοσία της νέας Βουλής κάτι που αναμένεται να γίνει την Κυριακή. Η νέα Βουλή θα έχει μικρή διάρκεια, καθώς την Δευτέρα θα προχωρήσει η διάλυση του σώματος ώστε στις 25 Ιουνίου να υπάρξει νέα προσφυγή στις κάλπες.