Την πρόθεσή του, όπως άλλωστε είπε και στην πρόεδρο της Δημοκρατίας, να στηθούν κάλπες το ταχύτερο δυνατόν και συγκεκριμένα στις 25 Ιουνίου εξέφρασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν αφότου έλαβε την διερευνητική εντολή.

Στο τηλεφώνημα που έκανε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται να αξιοποιήσει τη διερευνητική εντολή που έλαβε για τον σχηματισμό κυβέρνησης μετά το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου και πως το απόγευμα θα την επιστρέψει στην πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό, του ανέφερε ότι την Κυριακή 28 Μαΐου αναμένεται η ορκωμοσία της νέας Βουλής, η οποία προέκυψε από την κάλπη της 21ης Μαΐου και τη Δευτέρα 29 Μαΐου η διάλυσή της, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια νέων εκλογών.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέψει τη διερευνητική εντολή στην πρόεδρο της Δημοκρατίας η κ. Σακελλαροπούλου θα καλέσει το δεύτερο κόμμα, σύμφωνα με το αποτελέσματα των εθνικών εκλογών, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να του παραδώσει τη δεύτερη διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Με βάση τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τις προηγούμενες μέρες, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται να εξαντλεί το χρονικό διάστημα που του δίνει το Σύνταγμα για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αφού όπως άλλωστε προκύπτει και από τα αποτέλεσμα των εκλογών αυτό δεν καθίσταται εφικτό.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμάται ότι θα επιστρέψει και ο ίδιος άμεσα τη διερευνητική εντολή που θα λάβει από την κ. Σακελλαρόπουλου προκρίνοντας και αυτός με τη σειρά του να στηθούν οι κάλπες των δεύτερων εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Σημειώνεται, τέλος πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους υπόλοιπους πολιτικούς στους οποίους μετέφερε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει την επίσπευση της σύγκλησης και διάλυσης της νέας Βουλής, ώστε να διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο Νίκος Ανδρουλάκης μόλις λάβει την τρίτη εντολή. Να την επιστρέψει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για τις νέες κάλπες της 25ης Μαίου.