«Μου είπαν στην αρχή πέσε στα γόνατα, πες συγγνώμη, δεν έκανα τίποτα. Μετά έφεραν τον έναν μπροστά και φώναξαν και άλλους. Λέει ο ένας »βγάλε το μπουφάν, αλλιώς θα αμολήσω τον άλλον». Του λέει έχεις 10 δευτερόλεπτα και άρχισε να μετράει μέχρι το 10 και μετά ξεκίνησε τις μπουνιές» σημειώνει ο 16χρονος μαθητής που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από ανήλικους στο Μενίδι.

Ο ανήλικος μαθητής βρέθηκε στην περιοχή για να συναντήσει ένα φίλο του, όμως μια ομάδα νεαρών τον στρίμωξε σε ένα στενό.

«Δεν είναι μαγκιά να σκάτε 7 με 10 άτομα σε άλλα άτομα. Η βία δεν είναι για να λύνεις τα προβλήματά σου, έχουμε και τον λόγο. Δεν παίρνουν από λόγια, μετά ξεκίνησαν και βαράνε» συμπλήρωσε ο 16χρονος.

«Φοβήθηκα το χειρότερο»

Τους γονείς του νεαρού ειδοποίησε μία υπάλληλος καταστήματος, στο οποίο κατέφυγε ο 16χρονος για βοήθεια.

«Με εξοργίζει το γεγονός. Μπορεί να ήταν χειρότερα τα πράγματα, να τον μαχαιρώσουν, να τον σκοτώσουν. Τον χτύπησαν πολύ άσχημα στο κεφάλι. Την εντολή έδωσε σε ένα παιδί ένα άλλο παλικάρι. Του ζήτησαν το μπουφάν του, τα ρούχα του, τα παπούτσια του. Του έκλεψαν 5 ευρώ», λέει ο πατέρας του 16χρονου.

«Φοβήθηκα πάρα πολύ μέχρι να δω πώς είναι το παιδί μου. Νόμιζα ότι δε θα ήταν ζωντανός, αυτό φοβήθηκα πάρα πολύ. Μόλις τον άκουσα, ησύχασα », τονίζει η μητέρα του.

Τα νεαρά αγόρια είχαν λογοφέρει μέσω διαδικτύου, πριν από σχεδόν έναν χρόνο και παρότι είχε περάσει καιρός, φαίνεται πως δεν το ξέχασαν.

«Διαφωνίες από παλιά, πριν από έναν χρόνο κοντά ήξερα το ένα παιδί, είχαμε κάτι μικροδιαφωνίες στα social media. Δεν είχαμε ξανασυναντηθεί, πρώτη φορά τον είδα εδώ πέρα», προσθέτει ο ανήλικος.

«Φοβάμαι μη με βρουν πάλι»

Ένας περαστικός, τυχαία είδε τι γινόταν και τους σταμάτησε. «Μου λέει δεν ξαναπάω πουθενά μόνος μου, θα είμαι εδώ στο σπίτι κοντά», σημειώνει η μητέρα του.

Ο 16χρονος ισχυρίζεται ότι μετά τον ξυλοδαρμό, οι νεαροί συνεχίζουν να τον ενοχλούν καλώντας τον στο κινητό με απόκρυψη. «Με ενοχλούν στα τηλεφώνα, με παίρνουν με απόκρυψη. Όπως βρήκαν τον αριθμό μου, μετά μπορούν να βρουν και εμένα και πού μένω, μετά να περάσουν από εκεί, να χτυπούν, να μας ενοχλούν χωρίς λόγο και να γίνουν και χειρότερα» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τους γονείς του, κανείς από τις οικογένειες των νεαρών νταήδων δεν έχουν επικοινωνήσει, προς το παρόν, μαζί τους.

«Με έπιασε τρέλα»

«Ο γιος μου είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. Είμαι πολύ ταραγμένη και δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω», λέει η μητέρα του και προσθέτει: «Την Κυριακή έγινε, δεν ξέρω ποιος έστησε την παγίδα στον γιο μου. Έλεγα ευτυχώς άκουσα το παιδάκι μου. Μέχρι να τον δω με έπιασε τρέλα».

Ο 16χρονος, περιγράφοντας το περιστατικό, τονίζει: «Πήγα στο μέρος, βλέπω να μου σκάει παρέα 20 ατόμων, έτρεξα να φύγω, μπήκα σε ένα στενό και μετά, χωρίς να το καταλάβω, δεξιά και αριστερά μου την έπεσαν 7 άτομα, δεν μπόρεσα να ξεφύγω και ξεκίνησαν να με βαράνε».

Όπως λέει ο ίδιος, στόχος των νταήδων ήταν να τον ξεφτιλίσουν στα social media. «Τράβαγαν βίντεο για να με ξεφτιλίσουν στα social media να ακούγομαι να λέω συγγνώμη γονατιστός. Δεν το έκανα και μετά πήγαν να με ληστέψουν κιόλας» καταλήγει.