Υλοποίησε τη δέσμευσή της η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας Αγγελική Τσιόλα και κατέθεσε αγωγή σε βάρος της παθολογοανατόμου Αντιγόνης Μητσέλου, με αφορμή δηλώσεις και ένορκες καταθέσεις της τελευταίας εναντίον της κ. Τσιόλα για τον τραγικό θάνατο της Ίριδας του πρώην ζεύγους Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

«Υπέστη βαρύτατη προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη»

Η κατάθεση της αγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοπόννησος», έγινε από τον συνήγορο της κ. Τσιόλα, και σ’ αυτήν επισημαίνεται ότι η εντολέας του «υπέστη βαρύτατη προσβολή προσωπικότητας και ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη».

Όπως έχει τονιστεί στο πρόσφατο παρελθόν από την εγκαλούσα, «έχει προκύψει και έχει τεκμηριωθεί από την μελέτη και αξιολόγηση των ενόρκων καταθέσεων της ότι η κ. Μητσέλου, αφενός κατέγραψε αρχικώς αναληθές, ανακριβές επιστημονικό εύρημα, αυτό της αγενεσίας-υποπλασίας φλεβόκομβου, παρασύροντας έτσι την έρευνα σε λανθασμένα μονοπάτια και συμπεράσματα, αφετέρου στη συνέχεια μεθόδευσε και κατασκεύασε την αλλαγή της επιστημονικής της άποψης για την οποία δήθεν ενημέρωσε την κ. Τσιόλα, ενώ από τις επανειλημμένες συνεντεύξεις της στα ΜΜΕ αποδεικνύεται ότι ψεύδεται».

Είναι αληθές ότι η κ. Μητσέλου είχε καταγράψει ως αιτία θανάτου της Ίριδας την αγενεσία φλεβόκομβου, μετέπειτα ωστόσο απέρριψε το ενδεχόμενο να προήλθε από σπάνιο καρδιακό νόσημα, υποστηρίζοντας ότι είχε διαπιστώσει στοιχεία που παρέπεμπαν σε ασφυκτικό θάνατο. Είχε προσθέσει, μάλιστα, ότι η κ. Τσιόλα ενημερώθηκε (τηλεφωνικά…) κάτι που η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας διέψευσε κατηγορηματικά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κ. Τσιόλα εστράφη δικαστικά για πρώτη φορά στην 20ετή καριέρα της εναντίον συναδέλφου της, μη ανεχόμενη «σκιές» στην επιτέλεση του επιστημονικού έργου της.

Οι αντίδικοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους τον Σεπτέμβριο.