Το κάστρο του Γουίνσδορ έγινε ένας τεράστιος συναυλιακός χώρος που γέμισε με τουλάχιστον 20.000 θεατές και τις φωνές γνωστών τραγουδιστών, όπως η Κέιτι Πέρι και η Νικόλ Σρέντζιγκερ αλλά και αυτές των Αντρέα Μποτσέλι και Λάιονελ Ρίτσι που ξεσήκωσαν τα πλήθη.

Με τον Τομ Κρουζ όμως να τραβά τα βλέμματα με την ιδιαίτερη εμφάνισή του.

Και μπορεί ο Κάρολος και η Καμίλα να αποθεώθηκαν κατά την είσοδό τους στον συναυλιακό χώρο όμως αυτός που έκλεψε τις εντυπώσεις ήταν ο πρίγκιπας και διάδοχος του θρόνου Ουίλιαμ που δεν ξέχασε να αναφερθεί στην γιαγιά του Βασίλισσα Ελισάβετ.

«Ένα τεράστιο ευχαριστώ στον καθένα από εσάς που κάνατε αυτή τη νύχτα τόσο ξεχωριστή. Θα πω λίγα λόγια για τον πατέρα μου και γιατί πιστεύω ότι αυτό το Σαββατοκύριακο είναι τόσο σημαντικό. Όπως είπε η γιαγιά μου όταν στέφθηκε βασίλισσα η στέψη είναι η διακόσμηση των  ελπίδων μας για το μέλλον. Ξέρω ότι από εκεί ψηλά, μας προσέχει και θα ήταν μία περήφανη μητέρα», είπε ο Γουίλιαμ.

Ανάμεσα στους επίσημους προσκεκλημένους και στην συναυλία και ο Παύλος με την σύζυγό του Μαρί Σαντάλ.

Κάθονται στην τρίτη σειρά πίσω από τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, και την σύζυγό του με την Μαρί Σαντάλ πολύ συχνά να απαθανατίζει με το κινητό της του καλλιτέχνες και την φαντασμαγορική σκηνή.

Λιγότεροι τηλεθεατές από την κηδεία της Ελισάβετ

Στο μεταξύ, οι εκδηλώσεις για την στέψη συνεχίζονται και σήμερα με τα δημόσια τραπέζια που στήνονται στους δρόμους της Βρετανίας και όχι μόνο. Συνολικά υπολογίζεται ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν 50.000 γεύματα σε όλο τον κόσμο.

Όσο περίεργο και αν ακούγεται ωστόσο και παρά τον κόσμο που συγκεντρώθηκε στους δρόμους του Λονδίνου, εννέα εκατομμύρια περισσότεροι Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της Βασίλισσας Ελισάβετ απ’ ότι την τελετή στέψης του διαδόχου και πρωτότοκου γιου της, Καρόλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Guardian, περίπου 29 εκατομμύρια Βρετανοί παρακολούθησαν την κηδεία της μητέρας του μονάρχη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ την τελετή στέψης του Καρόλου 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, σχολιάζει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο… δραπέτης Χάρι και η Μέγκαν

Αφού έχασε το «μεγάλο πάρτι» στο Λονδίνο και την μεγαλοπρεπή τελετή στέψης του πεθερού της, η «αντάρτισσα» των βρετανικών ανακτόρων, Μέγκαν Μαρκλ, εθεάθη να κάνει πεζοπορία με την παρέα της.

Ένα 24ωρο νωρίτερα, η Δούκισσα του Σάσεξ γιόρτασε τα γενέθλια του γιου της Άρτσι που έγινε τεσσάρων ετών, με τον σύζυγό της να επιστρέφει άρον άρον από το Λονδίνο, μετά τη τελετή στέψης του πατέρα του, καθώς παρέμεινε στη βρετανική πρωτεύουσα 28 ώρες και 42 λεπτά.

Κάτι το οποίο σύμφωνα με αρκετά βρετανικά Μέσα, στεναχώρησε τον Κάρολο καθώς παρά το ότι τον εξόρισε από το μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, ήθελε να κάτσει να φάνε όλοι μαζί στο οικογενειακό τραπέζι που ακολούθησε της στέψης.

Στους επίσημους καλεσμένους της συναυλίας και ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ

Με τη μητέρα του, Άννα Μαρία από τη μια και τη σύζυγό του, Μαρί Σαντάλ από την άλλη, ο Παύλος Γλίξμπουργκ έφτασε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ λίγο πριν ξεκινήσει η τελετή της στέψης του βασιλιά Καρόλου.

Ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ όμως, ήταν ανάμεσα στου επίσημους καλεσμένους της μεγάλης συναυλίας προς τιμήν του Καρόλου.

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας έδειχναν να διασκεδάζουν πάρα πολύ.