Χείμαρρος από λασπόνερα διασχίζει την οδό 26ης Οκτωβρίου, μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο σε διερχόμενα αυτοκίνητα, αλλά και πεζούς που δεν μπορούν να διασχίσουν την κεντρική οδό.

Ο δρόμος μπροστά από τα Δικαστήρια έχει γεμίσει με λασπόνερα, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, στο σημείο επικρατεί δυσοσμία.

Πλημμύρισε ο δρόμος – Προβλήματα και στη λειτουργία των Δικαστηρίων

Σύμφωνα με το thestival, περίπου στις 09.30 και ενώ η κίνηση στο σημείο ήταν μεγάλη, το πεζοδρόμιο στην 26ης Οκτωβρίου απέναντι από τον ΟΤΕ έσπασε μαζί με την σχάρα αποχέτευσης και τα νερά άρχισαν να ξεχειλίζουν.

«Ενώ καθόμουν ξαφνικά είδα ένα ποτάμι να έρχεται. Η μυρωδιά ήταν έντονη. Γέμισε βρώμικα νερά παντού. Έσπασε το πεζοδρόμιο λες και έγινε σεισμός και πετάχτηκε το νερό», δήλωσε στην ίδια πηγή κάτοικος της περιοχής.

Η βλάβη προκάλεσε προβλήματα και στη λειτουργία των Δικαστηρίων, καθώς πολλές δικές καθυστερούν αφού οι δικηγόροι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το Δικαστικό Μέγαρο.

Επί τόπου έχει σπεύσει κλιμάκιο της ΕΥΑΘ αλλά και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Τι λέει η ΕΥΑΘ

Σύμφωνα με την ΕΥΑΘ, σημειώθηκε βλάβη σε αγωγό ύδρευσης. Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης της ΕΥΑΘ, Σπύρος Λαζαρίδης, «η διαρροή οφείλεται σε βλάβη που σημειώθηκε σε αγωγό μεταφοράς του δικτύου ύδρευσης». «Απομονώσαμε το δίκτυο ύδρευσης και σταματήσαν τα νερά» είπε ο κ. Λαζαρίδης και πρόσθεσε «δεν υπάρχει κάτι στο δίκτυο αποχέτευσης».

Ο Διευθυντής του Δικτύου ύδρευσης επισήμανε ότι το γεγονός δεν επηρεάζει καθόλου τους καταναλωτές καθώς δεν υπήρξε διακοπή της υδροδότησης. «Επί τόπου βρίσκονται συνεργεία της διεύθυνσης και εργάζονται για την αποκατάσταση της βλάβης. Παράλληλα θα εκτιμηθεί το μέγεθος της ζημιάς και θα ενημερωθούν οι πολίτες για το ενδεχόμενο διακοπής στην υδροδότηση, κάτι που από ό,τι φαίνεται μέχρι στιγμής δεν θα συμβεί, καθώς η κατάσταση είναι ελεγχόμενη» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, κατά την επίσκεψη των συνεργείων στο σημείο της βλάβης, ορισμένοι περαστικοί έκαναν λόγο για δυσοσμία στην περιοχή ωστόσο, όπως είπε, «τα συνεργεία δεν διαπίστωσαν κάτι τέτοιο».

Δείτε φωτογραφίες