Στο χώρο της Παιδείας έρχονται επίσης κρίσιμες εκλογές κι αυτές δεν είναι άλλες από τις πρυτανικές, που θα γίνουν σε περίπου μία εβδομάδα, συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου. Το αρχαιότερο ίδρυμα της χώρας, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συγκεντρώνει τα φώτα τη δημοσιότητας, και λογικό καθώς ψηφίζουν 1.600 άτομα, μέλη ΔΕΠ.

Εδώ έχουμε ξεκάθαρο φαβορί και μένει να επιβεβαιωθεί η μεγάλη διείσδυση που έχει στο χώρο του Πανεπιστημίου ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής, καθηγητής καρδιολογίας, Γεράσιμος Σιάσος. Μην ξεχνάμε ότι είχε εκλεγεί στην Ιατρική Σχολή με σχεδόν 80% και δείχνει έτοιμος να αναλάβει τη θέση του πρύτανη.

Βασική του αντίπαλος, αλλά με μικρές πλέον πιθανότητες νίκης, όπως λένε καλά γνωρίζοντες το χώρο, εμφανίζεται η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου – Δημοπούλου. Κι αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει με τον νυν πρύτανη, Θ. Δημόπουλο, η απάντηση είναι ότι είναι σύζυγός του. Ουδέποτε όμως εξετέθη σε διοικητικές θέσεις. Στις αξιόλογες υποψηφιότητες αυτή του Σπύρου Βλαχόπουλου, καθηγητή Δημοσίου Δικαίου, του Στέλιου Κώτσιου προέδρου του Οικονομικού, της προέδρου του Γεωολογικού Ασημίνας Αντωναράκου και του πρώην προέδρου του τμήματος Ισπανικής Φιλολογίας, Δημήτρη Δρόσου. Μαθαίνουμε ότι έχει πέσει πολύ… τρέξιμο, τραπεζώματα και συνεννοήσεις από τους υποψήφιους καθώς ο χρόνος πλησιάζει. Αλλωστε, η θέση του πρύτανη είναι εξαιρετικά σημαντική και με μεγάλη δύναμη.

Πηγή: Βηματοδότης