Λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει για τις κρίσιμες εκλογές στην Τουρκία με τους Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να δίνουν μάχη για την προεδρία της γειτονικής χώρας.

Οι δύο μονομάχοι «διασταυρώνουν τα ξίφη τους» ενόψει των εκλογών με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι υπάρχει αρκετός δρόμος ακόμη προκειμένου να διαφανεί αν ο Ερντογάν θα παραμείνει και πάλι στην εξουσία.

Από την πλευρά του, o προεδρικός υποψήφιος της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου μοιράστηκε ένα νέο βίντεο με τίτλο «Οι γενναίοι» όπου εμφανίζεται να κάθεται μαζί τους δυο δημάρχους Κωνσταντινούπολης και Άγκυρας Εκρέμ Ιμάμογλου, και Μανσούρ Γιαβάς.

Ο Κιλιτσντάρογλου τους επαίνεσε για το έργο που έχουν κάνει στους μητροπολιτικούς τους δήμους και κάλεσε όλους τους πολίτες να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα της χώρας αγνοώντας τις «προκλήσεις» όπως είπε.

Το πιθανόν είναι, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ότι οι δυο δήμαρχοι θα αναλάβουν καθήκοντα για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων κυρίως διαβίωσης, οικονομίας αλλά και αντισεισμικά μέτρα σε περίπτωση που καταφέρει να εκλεγεί ο Κιλιτσντάρογλου.

«Η ατζέντα αυτής της χώρας δεν μπορεί να είναι οι προκλήσεις»

«Παρακαλώ ας αγνοήσουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ας κοιτάξουμε τη δουλειά μας,, η ατζέντα αυτής της χώρας δεν μπορεί να είναι οι προκλήσεις. Ξέρετε τι υπάρχει ιστην ατζέντα του λαού μας, υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, υπάρχει φωτιά στα τρόφιμα, υπάρχει πρόβλημα ενοικίου, επιπλέον, υπάρχουν σεισμοί, υπάρχουν πλημμύρες, υπάρχουν καταστροφές στη χώρα μας. Επομένως χρειαζόμαστε ισχυρές δομές για να ενισχύσουμε τις πόλεις μας με τη σωστή αστικοποίηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Νέες υποσχέσεις Ερντογάν για να διασωθεί

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όσο πλησιάζει προς τις εκλογές ανεβάζει τους τόνους ενώ δεν διστάζει να προχωρήσει σε νέες παροχές προκειμένου να φέρει στην «δεξαμενή» του κόμματός τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους.

Ο τούρκος πρόεδρος έστησε ένα νέο σόου πραγματοποιώντας μία καθαρά προεκλογική ομιλία.

Αφού εξαπέλυσε επίθεση προς τη συμμαχία της αντιπολίτευσης  αναφέρθηκε στο νέο επίτευγμα της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας κάνοντας μάλιστα και αναφορές στη «Γαλάζια Πατρίδα».

Μάλιστα ο Τούρκος πρόεδρος δεν έμεινε εκεί καθώς αναφέρθηκε και στους καταστροφικούς σεισμούς χαρακτηρίζοντας όσους από την αντιπολίτευση βρέθηκαν στην περιοχή «τουρίστες» και υποσχέθηκε σύμφωνα με το TRT Ηaber, ότι εάν εκλεγεί θα εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών και σεισμών και μάλιστα έταξε και δεύτερο αεροπλανοφόρο δύο φορές όσο το Anadolu.

Βέβαια οι εξαγγελίες του Ερντογάν δεν έμειναν εκεί καθώς μίλησε και για το μεγάλο «αγκάθι» της κυβέρνησής του που είναι η οικονομία, εκεί όπου οι υποσχέσεις του ξεπέρασαν κάθε φαντασία καθώς έταξε άτοκα δάνεια στους νέους που θα παντρευτούν, αλλά και εξαφάνιση του πληθωρισμού, που παραδέχθηκε όμως ότι είναι πρόβλημα.

«Θα επεκτείνουμε τις ευκαιρίες για υποτροφίες σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης. Θα δώσουμε το δικαίωμα σε όλους τους νέους που μόλις πέρασαν στο πανεπιστήμιο τη δυνατότητα να αγοράσουν κινητό τηλέφωνο και κομπιούτερ χωρίς φόρους», είπε αρχικά και υποσχέθηκε άτοκα δάνεια στους νέους που θα παντρευτούν για να μπορέσουν να χτίσουν το σπίτι τους με ηρεμία.